Uusimmat

PlayStation-pelit kahmivat peukkuja

23.02.2009 12:40 Jukka O. Kauppinen

eDomen arvostelujen suosituspeukalot ovat olleet viime päivinä melkeinpä yksipuolista katsottavaa. PlayStation-pelit ovat näet netonneet peukut lähes kokonaisuudessaan. Tuoreimmat huippuarvosanat ovat räpsineet PlayStation-peleille Persona 3 FES ja Killzone 2. Kokeile-peukkujakin on jaeltu.

eDome suosittelee:

Persona 3 FES (PS2)

PlayStation 2 on japanilaisten roolipelien luvattu konsoli. Sille ilmestyi niitä luultavasti enemmän kuin pelihistorian muille alustoille yhteensä. Tähän monituiseen legioonaan mahtui niin hyviä kuin huonojakin pelejä, mutta valtaosa niistä oli geneeristä fantasiahuttua.

Mikäs siis sen ilahduttavampaa kuin peli, joka rikkoo täysin muotit ja lähtee aivan uusille ja uskaliaille radoille. Miltä kuulostaisi vaikkapa kyseisen pelin entisestään paranneltu versio, joka korjaa alkuperäisen ongelmat ja tarjoilee täysimittaisen pelin pituisen lisäseikkailun?

Killzone 2 (PS3)

Jokainen vähänkään enemmän vedonlyöntiä harrastanut tietää varmasti sen surkean fiiliksen, kun tajuaa lyöneensä vetoa väärän joukkueen puolesta. Näin kävi myös Sonylle, joka panosti koko loppuvuoden hypejunansa Resistance 2:n taakse.

Jos Sonylla olisi seurattu, mitä sen kehitystiimit olivat tekemässä, Killzone 2:sta olisi varmasti nähty ja kuultu paljon enemmän. Onneksi pelin kehitystiimi ei loukkaantunut kylmästä kohtelustaan, vaan teki pelin, joka on itse parasta mainostaan. Näe Killzone 2 ja usko.

Kokeile

Crayon Physics Deluxe (PC)

Crayon Physics Deluxe on monessakin mielessä erittäin mielenkiintoinen peli. Ei vain siksi, että se on ihka oikea suomalainen indieluomus, vaan myös siksi, että se pistää pelaajan miettimään pelaamistaan jopa helpoilla tasoilla aivan uusiksi. Crayonissa kyse on vain pelaajan luovuudesta.

Flower (PS3)

Arki on harmaata, arki on tylsää. Maailmasta tuskin löytyy monta ihmistä, joka ei joskus kaipaisi pakoa arjesta, tapahtui se sitten loman, urheilun, tajuntaa laajentavien aineiden tai vaikka pelien avulla. Voi kuitenkin olla vaikea rentoutua, kun helvetin legioonat järsivät nilkkojasi.

Ei, kunnon rentoutumiseen tarvitaan siihen tarkoitettu peli. Teos, jonka parissa voi vain nojautua taaksepäin, hengittää rauhallisesti ulospäin ja antaa aivojensa tuudittautua hehkuvien värien ja rauhallisen musiikin maailmaan. Teos, kuten Flower.

Mount & Blade 1.0 (PC)

PC-roolipelimaailmassa ollaan viime aikoina pelattu lähinnä laadulla määrän sijaan. Valitettavasti The Witcherin ja Neverwinter Nights 2:n jälkeen se kuuluisa laatukin loppuu jossain välissä kesken, ja lisää pitäisi saada.

Helpotusta on tällä kertaa luvassa indie-pohjalta väsätyn Mount & Bladen muodossa. Tale Worldsin tuotos lupaa varsin hengästyttävän paketin linnanpiiritystä, satoja kyliä tehtävineen, armeijoiden välistä taistelua, realistista miekkataistelua ja vaikka mitä. Kuinka pitkälle näin hengästyttävällä ominaisuuslistalla päästään pienellä budjetilla ja porukalla?