Uusimmat

Pokémon-tappelupeli pieksi Street Fighterin myynneissä

16.05.2016 11:00 Miikka Lehtonen

Viime viikolla uutisoimme Street Fighter V:n myyntien alittaneen Capcomin odotukset, mutta nyt samalla rintamalla tulee lunta sisään ovista ja ikkunoista: Wii U:lle julkaistu Pokémon-tappelupeli on piessyt Street Fighter V:n myynneissä.

Tiedot tulevat amerikkalaisia pelimyyntejä seuraavan NPD Groupin myyntiluvuista, jotka ovat pelialalla se perinteinen mittari myyntiluvuista puhuttaessa. On toki huomioitava, että NPD Group ei seuraa lainkaan digimyyntejä, joten ne huomioiden tilanne voi vielä muuttua, mutta onhan se nyt silti vähän huvittavaa. Vaisusti myyneelle Wii U -konsolille julkaistun Pokken Tournament -tappelupelin ei olisi ehkä odotettu myyvän enemmän kuin maailman suosituimman tappelupelisarjan uusimman osan.

Omalta osaltaan Capcomilla riittää paljon peiliin katsomista. Street Fighter V:n kovat ennakko-odotukset vaihtuivat hämmennykseen ja pettymykseen kun kävi ilmi, että peli julkaistiin täysin raakileena. Siitä puuttui paljon aivan perustason ominaisuuksia, joita on sitten päivitetty peliin kevään mittaan. Operaatio on vielä kesken, sillä esimerkiksi tarinatila lisätään peliin vasta kesällä, mikä on helmikuussa julkaistulta peliltä aika hiton heikko suoritus.