Uusimmat

Arvostelussa Shiftlings – valloittava älytasoloikka, vaikka kiikkeryys rassaakin

14.03.2016 11:00 Jukka O. Kauppinen

Julius Jämsén suuntasi avaruustyömiehen maailmaan, oikein kahdestaan. Shiftlings kun on ennen kaikkea oivallinen kaksinpeli, jonka parissa mitataan co-op-sohvan kuninkuus.

Pelimekaniikan kulmakivet liittyvät avaruuspukuihin. Pelaajat sitoo yhteen letku ja pukujen ilmanpaine on kaikkea muuta kuin tasainen. Niinpä toinen pelaajista on aina hoikempi, toisen kärsiessä ilmapalloefektin tuomasta pyöreydestä. Toki pyöreydestä on myös hyötyä: suurempi koko auttaa pysymään paikallaan, siirtämään laatikoita ja painamaan painikkeita. Toinen osapuoli voi käyttää pulleampaa pelaajaa trampoliinina, hyppien korkeuksiin, vipuja vääntämään. Rooleja ei ole kuitenkaan lukittu, vaan nappia painamalla paine vapautuu letkua pitkin puvusta toiseen.

Tasot ovat mukavan pituisia. Kukin kestää noin kymmenen minuuttia, ja sinä aikana ehditään nauttia muutamasta pulmasta, tallennuspisteistä, korjattavasta laitteesta ja löytää poistumisreitti. Pulmat ovat yleensä hyvin fyysisiä, kuten hahmojen saaminen ylemmälle tasanteelle. Ratkaisu saattaa olla esimerkiksi seuraava: ensimmäinen pelaaja hyppää tasanteelta pulleamman parinsa päälle, pompaten ylemmälle tasanteelle. Päästäkseen eteenpäin pelaaja muuttaa itsensä suurikokoisemmaksi ja kävelee alas tasanteen vastakkaiselta reunalta, vetäen näin nyt kevyemmän parinsa ylös. Toinen pelaaja hyppää edeltä kulkeneen päälle ja päätyy lopulta ylimmälle tasanteelle, vaihtaa ilmanpainetta ja kävelee maaliin, vetäen ensimmäisen pelaajan mukanaan.

Lue koko arvostelu: Shiftlings tekee avaruusduunarin rankasta arjesta kilpailullista sohvapainia (multi)

shiftlings_arv_0uut2

Lisää aiheesta

Broforce (Mac, PC)

Gravity Rush Remastered – kahden mirrin matka taivaiden halki (PS4)

Legend of Zelda: Triforce Heroes (3DS)

Super Mario Maker (Wii U)

Tearaway Unfolded (PS4)

The Legend of the Mystical Ninja VC (Wii U)

Unravel hurmaa tekemällä pelottomasti omaa juttuaan (PC, PS4, Xbox One)