Uusimmat

Microsoft lupaa tsempata Windows 10:n pelitukea – modit ja v-syncin säätökin onnistuvat

31.03.2016 14:30 Jukka O. Kauppinen

Microsoftin uusi, entistä kovempi panostus PC-pelaamiseen sai vähän takapakkia, kun uuden Universal Windows Platform -ympäristön ja julkaisualustan rajoitukset tulivat ilmi. Uuden ympäristön rajoitukset kun pakottavat pelintekijät luomaan pelit vähän eri tavalla, mikä estää muun muassa pelien modaamisen ja grafiikka-asetusten ihan perustason säätämisen.

Firma on kuitenkin ottanut palautteesta onkeensa ja lupaa, että kehitystyökaluja ja Windows 10:n pelitukea parannetaan pikatahtia. Tulevien järjestelmäpäivitysten myötä UWP-ympäristöön tehtyjä pelejä voi modata ihan tavalliseen tapaan, minkä lisäksi pelien V-Sync- ja G-Sync-ruudunpäivitysasetuksia voi säätää ja FreeSync-näyttöjenkin omistajat saavat ruuduilleen sulavaa pelikuvaa häröjen sijaan.

Microsoft lupailee myös, että jatkossa vanhemmille Windowseille tehdyt ohjelmat on helppo kääntää UWP-pohjaisiksi, eikä käännöksessä menetetä edes SteamWorks-tukea.

UWP-alustan etuja ovat muun muassa se, että sen kautta tehdyt alustat on helpompi kääntää Windows 10 –pöytäkoneilta myös muille Windows-pohjaisille laitteille, minkä lisäksi pelit ja ohjelmat saadaan näppärästi Windowsin omaan latauskauppaan.

Aiemmin oltiin kuitenkin huolissaan siitä, että UWP:n myötä Microsoft olisi tekemässä Windows-ympäristöstä aiempaa suljetumpaa. Lisäksi UWP-ohjelmistoalustan tekniset ratkaisut estivät muun muassa pelien modaamisen ja rajoittivat ikävästi pelien grafiikka-asetusten säätämistä.

Lähde: PC Gamer

Lisää aiheesta

Pelintekijä pelkää – Windowsista suljettu alusta?

Microsoftin PC-latauskaupan tulevat pelit paljastuivat

Quantum Breakin PC-version voi ostaa vain Windows Storesta