Uusimmat

Prince of Persian lähdekoodi löytyi kirjaimellisesti kaapin pohjalta

30.03.2012 17:00 Miikka Lehtonen

Jordan Mechnerille pitää nostaa hattua. Itsenäisesti pelikoodariksi opetellut ja kellarissaan huiseja rotoscoping-juttuja harrastanut mies haluaa peliensä kuuluvan koko kansalle ja täten tukee mielellään niiden kääntämistä retroalustoille, sekä muita hauskoja projekteja. Ja nyt tällä saralla tuli hyviä uutisia.

Muistatko vielä Prince of Persian? Minä muistan! Jordan Mechnerin legendaarinen tasohyppelypeli oli aikanaan jotain tajuntaa räjäyttävää. Niin huikeaa animaatiota, niin hienoa äänimaailmaa… voi pojat, että sitä pelattiin. Itse pelasin PC:llä, sillä sille talon toiselle tietokoneelle, Commodore 64:lle, Prince of Persiaa ei koskaan julkaistu. Tai ei pitäisi sanoa koskaan, sillä julkaistiinhan se, vihdoin viime syksynä.

Tällöin asialla oli Prince of Persian fani ja selkeästi lahjakas retrokoodari, joka tuikki ja törkki pelin Apple II -version lähdekoodia kasatakseen oman C64-versionsa. Alkuperäistä Apple II -lähdekoodia kun ei ollut saatavilla, vaan Mechner kuvitteli sen hukkuneen vuosien varrella. Miehen kunniaksi on sanottava, että hän teki kyllä kaikkensa sen etsimiseksi, jopa soitellen vanhoille Broderbund-kollegoilleen ja kysellen, josko näillä olisi lähdekoodi vielä tallella. Ei ollut. Selkeästi Mechnerin olisi kannattanut ensimmäiseksi katsoa vanhaan komeroonsa, sillä siellähän se oli.

Mechnerin blogissa riemuitaan tällä hetkellä kovasti, sillä hänen isänsä oli kevätsiivousta tehdessään löytänyt komerosta laatikollisen vanhoja diskettejä, jotka hän poisheiton sijaan lähetti pojalleen. Prince of Persia -pinon joukosta paljastui myös kourallinen antiikkisia Apple II -korppuja, jotka sisältävät himoitun lähdekoodin — ja täten todellinen retrokonversioiden aalto voi vihdoin alkaa. Tai voi, kun Mechner keksii, miten antiikkisilta korpuilta saisi tavaran ulos sellaisessa muodossa, että joku tekee sillä nykyään jotain.

Kyllä retroilu on hauskaa!

Lähde: Jordan Mechner

Lisää aiheesta

Prince of Persia julkaistiin C-64:lle!

Lue myös

THQ taas liemessä: Warhammer-MMO ei ole enää MMO, irtisanomisia studioilla

Videoviihdettä: mahtavia reaktioita pelottaviin peleihin

Michael Pachter kommentoi PS4-huhuja: ei pääse tällaisenaan kauppoihin

Huhupartio: PlayStation 4:llä ei pelata käytettyjä pelejä