Uusimmat

PSP:n uusi kehitysstrategia on puhdasta Applea

17.07.2009 09:22 Miikka Lehtonen

Sonylla ollaan vaikeuden kysymysten ääressä. PSP-konsolit myyvät kohtalaisesti, mutta pelit eivät, koska kaikki ostavat konsolinsa hakkerointia varten. Uusi PSP Go -mallikaan ei saanut niin lämmintä vastaanottoa kuin olisi voinut toivoa, joten mikä avuksi? Jospa vaikka lainattaisiin sivu suoraan Applen pelikirjasta.

Sony on paljastanut uuden PSP-kehitysstrategiansa, joka muistuttaa äärimmäisen paljon niitä oppeja, joiden varaan Apple on rakentanut iPhonen ja iPod Touchin softavarastoa. Uusi PlayStation Networkiin avattava kauppapaikka tarjoilee PSP:n omistajille nykyistä pienempiä pikkuohjelmia pilkkahintaan.

iPhonella menestyneen Fieldrunners-pelin tehnyt Subatomic Games on täysillä mukana ja lisäksi innoissaan tapahtuneesta. Firman Ash Monif hehkuttaa, että uuden projektin alla kehittäjät voivat tarjoilla kasvavalle ja uudenlaiselle PSP-yleisölle välipalapelejä.

”Osa tätä välipala-luonnetta on se, että voimme toimittaa pelimme tosi nopeasti WiFin kautta. Pelimme ovat alle 20-megaisia, joten niiden siirto kestää alle minuutin. Tämä aloite antaa huipputason indie-kehittäjille tilaisuuden tehdä uudenlaista softaa PSP:lle.”

Jää nähtäväksi, löytääkö yleisö uuden PSP-kauppapaikan ja saavuttaako se samanlaisen suosion kuin Applen vastaava. Täysin samoilla eväillä ei kuitenkaan olla liikkeellä, sillä siinä missä kuka tahansa voi kehittää ilmaiseksi ohjelmistoa Applen käsikoneille, Sony haluaa yhä myydä omille kehittäjilleen vartavasten PSP-koodailuun tarkoitetut kehitystyökalut, mikä eliminoi heti satunnaisimmat yrittäjät. Eräs Applen App Storen suurimpia viehätyksiä on ollut juuri se, että sieltä löytää aivan mitä tahansa. Ilman samanlaista luovaa kaaosta ne suurimmat yllättäjät voivat jäädä loistamaan poissaolollaan.

Lisää aiheesta

E3dome: PSP pienenee, kevenee ja hukkaa levyasemansa

Apple App Store aukeaa ensi yönä – ohjelmista 25% on ilmaisia

Applen App Storessa miljardin latauksen raja rikki

Piraatilla pokkaa: ethän levitä kräkättyä kräkkiohjelmaa?

Lue myös

Huumorin ystäviä hemmotellaan

Arvostelu: Overlord 2 (PC, PS3, 360)

Äitilaiva Zeta laskeutuu Falloutiin