Uusimmat

Pyöriikö taskussa pikkurahaa? Osta oma pelilehti halvalla

07.01.2009 17:30 Miikka Lehtonen

Monet ovat jo pitkään veikkailleet, että pelilehtien elinkaari on tulossa päätökseensä. Pelaajat ja täten myös heille tarkoitettu lukemisto siirtyvät pikavauhtia nettiin, jättäen jälkeensä vain muistoja. Jos haluat kuitenkin taistella tuulimyllyjä vastaan, nyt voit ostaa oman pelilehtesi, vieläpä halvalla.

Useilla keskustelupalstoilla on hihitelty tänä aamuna, kun ihmiset ovat bongailleet erikoisten huutokauppojen erikoissaitti eBaylta tavallistakin erikoisempaa materiaalia. Nyt olisi nimittäin kaupan ikioma pelilehti. Oikeudet kolmen vuoden lehtiin, fyysiset kopiot lehdistä, lehden Internet-saitti ja kaikki sen lukijat irtoavat 42 000 taalalla. Samaan syssyyn saa myös oikeuden pitää kirjoillaan koko lehden toimituksen, mikäli moista haluaa.

Pelilehtien tuomiopäivästä kertovat uutiset on helppo uskoa, sillä viimeisen puolen vuoden aikana ainakin kaksi todellista pelijournalismin kolossia on kaatunut. Ensin kesällä kyykkäsi entinen Computer Gaming World, maailman ensimmäinen peliaiheinen lehti.

Edes yhteistyö Microsoftin kanssa ja nimenvaihto GFW Magazineksi ei pelastanut lehteä toimituksen nauttimasta arvostuksesta huolimatta. Tänään oli saman kustantamon toisen legendan vuoro, kun EGM-lehden koko toimitus irtisanottiin ja lehti peruutettiin alle kuukausi ennen 20. juhlavuottaan.

Linkki: eBay.com

Lisää aiheesta

1UP-pelisaitti myytiin, EGM-lehti lihoiksi, toimittajille kenkää

Maailman ensimmäinen pelilehti kuopattiin 27 vuoden jälkeen

Lue myös

Äänestä: Valitse vuoden 2008 parhaat pelit

Jenkkiarmeijan moraalinkohotusta – nettisotaa etulinjassa

Jos Super Mario Bros. olisi tekstiseikkailu…