Uusimmat

Rankkaa pilaa Applesta

08.01.2009 13:13 Jukka O. Kauppinen

The Onion -nettilehteä voidaan pitää hyvinkin suorastaan synonyyminä internet-sarkasmille. Lehden säälimätön pilkka osuu usein kiusallisen lähelle kohdettaan – ja aiheuttaa nettikansassa suurta huvittuneisuutta. Esimerkiksi Macworld-tapahtuman alla julkaistu kuvitteellinen tuotejulkistus aiheuttaa astetta pahempia repeilyjä.

Mac-uskovaisista perusteellista pilkkaa tekevä uutisvideo kertoo uudesta kuvitteellisesta Mac-julkistuksesta: Macbook Wheel -kannettavasta. Apple on näet päättänyt hankkiutua eroon vanhanaikaisesta näppäimistöstä ja korvannut sen iPodeista tutulla kiekolla.

Katso video:

Apple Introduces Revolutionary New Laptop With No Keyboard

Ja jos leikkilinjalta palataan takaisin vakavampiin asioihin, niin Macworld-tapahtumasta kuului kaikenlaisia positiivisiakin uutisia. Esimerkiksi iTunes-palvelu laajentaa elokuvien vuokrauspalveluaan ja OS X -käyttöjärjestelmää päivitetään tässä kuussa.

Mielenkiintoisin ja monille mukavin uutinen on kuitenkin iTunes-musiikkikaupan päätös luopua DRM-suojauksista. Jep. Kaikki iTunesista ostettava musiikki on tästä lähtien DRM-vapaata. Lisäksi iTunesin vanha yhden hinnan hinnoittelupolitiikka muuttuu: jatkossa yksittäisillä biiseillä on kolme hintaluokkaa.

Hardwarefriikit tykännevät tuttuun tapaan uudesta Mac-kannettavasta MacBook Prosta. Siitä enemmän Muropaketissa:

Raudan puolesta MacBook Prossa on 2,66 GHz:n kellotaajuudellinen Intel Core 2 Duo -prosessori, neljä gigatavua DDR3-muistia, 320 gigatavuinen kiintolevy ja NVIDIAn joko GeForce 9400M- tai 9600M GT -näytönohjain. Lisäksi siitä löytyy kolme USB 2.0 -liitintä, FireWire-liitin, ExpressCard-paikka, lasinen touchpad sekä Mini DisplayPort -liitin. NVIDIA GeForce 9400M -näytönohjaimella Apple lupaa akun kestävän maksimissaan kahdeksan ja GeForce 9600M GT:llä seitsemän tuntia. Uudet MacBook Pron suositushinta vakiokomponenteilla on 2499 euroa.

Lähde: iTunes Music Store Finally Ditches DRM, Adds New PricesMacworld Software Highlights: Better Leopard, New Office, HD iTunes

Lue myös

Cyber Snipa Sonar 5.1 – tilaäänet tosipelaajan kuulokkeisiin

eDomen arvosteluviikko: A Vampyre Story, Buzz, Legendary, Steel Fury ja Trackmania DS

Elä kuin susi, ole susi

Logitechiltä uusia G-sarjan pelivekottimia: näppis, hiiri ja kuulokkeet

PETA tykkää Fablesta