Uusimmat

Ratchet & Clank -rebootti ei keksi pyörää uudelleen mutta on silti huikea peli – lue arvostelu

12.04.2016 10:00 Jukka O. Kauppinen

Mikael Miilumäki matkusti PlayStation-pelien ajan aamuhämäriin, mutta kiertoteitse. Insomniac Gamesin rakastettu Ratchet & Clank -peli julkaistiin näet juuri uutena, hienona ja remasteroituna versiona:

PS4:n Ratchet & Clank on ”uusi tulkinta” vuonna 2002 ilmestyneestä PS2-pelistä. Myöhemmin huhtikuussa rapakon toisella puolella ilmestyvä animaatioelokuva ja peli sijoittuvat samoille kieppeille, kertoen kaksikon alkuvaiheista hieman eri vinkkelistä. Interaktiivisessa versiossa Kapteeni Qwark on ylennetty kertojan rooliin.

Tarina alkaa starojen ensikohtaamisesta. Ratchet on kyllästynyt mekaanikon hommiin ja haluaa lähteä seikkailemaan pitkin galaksia ja pelastamaan neitoja pulasta. Harmi vain, että siihen kaivataan reilusti enemmän yläkropan lihasmassaa. Kohtalon johdatuksesta karvainen ystävämme kohtaa kirjaviisaan pikkurobotti Clankin, jolla on koko galaksin kohtaloa koskeva viesti mukanaan. Siitä se sitten lähtee!

Tarina on pääpiirteittäin tuttu kaikille, ketkä ovat pelanneet alkuperäistä versiota, mutta Insomniac on uudistanut sitä mielenkiintoisilla konsteilla, joita en henno paljastaa. Vaikka olen pelannut alkuperäisen version läpi useampaan otteeseen, niin PS4:llä tarina tuntui melkein uudelta. Samaten kenttiä on laitettu paikoin kokonaan uusiksi ja sekaan on heitetty uutta sisältöä. Alkuperäisen version kaikkia planeettoja ei kuitenkaan PS4:llä pääse tutkimaan, mikä kieltämättä hitusen harmittaa.

Lue koko arvostelu: Ratchet & Clank reboottaa hienosti rakastetun klassikon  (PS4)

Ratchet & Clank

Lisää aiheesta

Mulkaisu: Ratchet & Clank Trilogy

Ratchet & Clank Trilogy (PS3)

Ratchet & Clank Trilogy (PSV)

Ratchet & Clank: A Crack in Time (PS3)

Ratchet & Clank: All 4 One (PS3)

Ratchet & Clank: Into the Nexus (PS3)

Ratchet & Clank: QForce (PS3, PS Vita)

Jukka O. Kauppinen

Muropaketin uusimmat