Uusimmat

Ratchet & Clank syntyi hylätyn pelin varjossa – mutta innolla ja rakkaudella

13.04.2016 19:00 Jukka O. Kauppinen

Vuonna 2000 jenkkiläinen Insomniac Games oli vaikean tilanteen edessä. Firma oli miettinyt kovasti uutta peliään ja luonut jo toimivan prototyypin toimintaseikkailusta, josta vain ei tuntunut tulevan oikein mitään. Jopa Sonyn tuottaja totesi, että nyt ette kuulkaa oikein pelaa omien vahvuuksienne kautta.

Ja niinhän se oli, Insomniacilla tunnustettiin. Monen kuukauden design päätettiin pistää kaappiin ja aloittaa alusta. Tehdään sittenkin toiminta-tasoloikka, eikä mitään uusmuotista seikkailu!

Ja kahden viikon sisään tiimillä oli käsissään jo hyvä konsepti uusista sankareista ja Ratchet & Clank -toimintatasoloikkaräiskinnästä, joka sai koko firman liekkeihin. Siinä missä synkähkösävyistä seikkailua oltiin tehty vähän hampaat irvessä ja väkisin, niin nyt kaikki olivat innoissaan ja täydessä vauhdissa.

Ja hyvä pelihän siitä tuli! Eikä vähiten Naughty Dog -studion ansiosta, nämä näet antoivat Insomniacille käyttöönsä upouuden grafiikkateknologiansa kättä päälle -herrasmiessopimuksella.

Ratchetin syntytarinasta voi lukea laajemmin Gamasutrasta. Artikkeli on julkaistu jo vuonna 2003, mutta Ratchetin remasteroidun uusversion myötä se on taas kerran ajankohtainen:

Lue juttu: Postmortem: Insomniac Games’ Ratchet & Clank

Lisää aiheesta

Tarina alkaa starojen ensikohtaamisesta. Ratchet on kyllästynyt mekaanikon hommiin ja haluaa lähteä seikkailemaan pitkin galaksia ja pelastamaan neitoja pulasta. Harmi vain, että siihen kaivataan reilusti enemmän yläkropan lihasmassaa. Kohtalon johdatuksesta karvainen ystävämme kohtaa kirjaviisaan pikkurobotti Clankin, jolla on koko galaksin kohtaloa koskeva viesti mukanaan. Siitä se sitten lähtee!

Ratchet & Clank reboottaa hienosti rakastetun klassikon (PS4)