Uusimmat

Realistinen sotapeli on kauhea kokemus, hyvällä tavalla – arvostelussa This War of Mine: The Little Ones

21.03.2016 20:00 Jukka O. Kauppinen

Miikka Lehtonen suuntasi sotaan. Tällä kertaa varusteisiin ei lukeutunut asetta. Ei tankkia. Ei edes ruokareppua. Niin… Ei yhtikäs mitään….

This War of Mine on selviytymispeli, jossa pelaaja ohjastaa muutamaa sodan jalkoihin jäänyttä siviiliä. Pelin inspiraationa toimivat Bosnian sodan kammottavat tarinat piiritettyyn Sarajevoon jumiin jääneiden ihmisten elämistä.

Kullakin pelikerralla ohjattavana on aluksi pari, kolme siviiliä, joista kaikilla on omat taustansa, kykynsä ja persoonallisuutensa. Porukka piileskelee yhteistuumin talossa, jota yritetään kunnostaa ja ylläpitää ennen kuin kesä vaihtuu armottomaan talveen ja seinissä ammottavat kranaatinreiät muuttuvat vähän suuremmiksi ongelmiksi.

Koska tavaroita ei voi varsinaisesti hakea läheisestä S-marketista, yhden tai useamman selviytyjän täytyy lähteä öisin loottimaan ruokaa ja resursseja läheisistä raunioista. Aluksi rauniot ovat tyhjiä, mutta ennemmin tai myöhemmin niistä loppuu lootittava, jolloin pelaajan on lähdettävä askel kerrallaan kohti muiden asuttamia alueita. Ikävä totuus kun on se, että tavaroita ei ole kaikille ja ennemmin tai myöhemmin oma selviytyminen on suorassa ristiriidassa jonkun ventovieraan kanssa.

Lue koko arvostelu: This War of Mine: The Little Ones on karmaisevan realistinen sotapeli (PS4, Xbox One)

This War of Mine

Lisää aiheesta

Mitä tekijät mahtoivat oppia upeaa This War of Mineä tehdessään?

Pahan mielen peli This War of Mine julkaistaan mobiilina

Sotamasentelu This War of Mine kääntyy lautapeliksi

This War of Mine (Linux, Mac, PC)

Vuoden 2014 paras indiepeli: This War of Mine

Jukka O. Kauppinen

Muropaketin uusimmat