Uusimmat

Redfall, Gollum, The Legend of Zelda… – Tässä ovat toukokuun suurimmat ja kiinnostavimmat pelijulkaisut

01.05.2023 20:00 Muropaketin toimitus

Toukokuussa ilmestyy koko joukko uusia pelejä. Kokosimme listalle suurimmat ja kiehtovimmat julkaisut.

Kesän lähestyessä pelimaailman julkaisutahti yleensä hidastuu, mutta toukokuu ei vielä osoita mitään merkkejä tästä. Pikemminkin käynnistymässä on juuri hyvin vilkas ja monipuolinen pelikuukausi, joka tuo jokaiselle jotakin.

Kokosimme listalle yhdeksän alkaneen kuukauden suurinta ja kiinnostavinta uutta pelijulkaisua. Pelit on listattu ilmestymisjärjestyksessä.

Redfall

Toukokuu lähtee verisesti liikkeelle, kun Arkane Studiosin uusi vampyyriräiskintä Redfall iskee hampaansa pelaajiin. Sekä yksin- että moninpelimuodot sisältävässä pelissä pelaaja lähtee Redfallin saarelle taistelemaan vampyyrejä vastaan yhtenä neljästä, uniikista sankarihahmosta.

Redfall ilmestyy 2. toukokuuta PC:lle ja Xbox Series X/S:lle.

The Legends of Zelda: Tears of the Kingdom

Alkukuusta ilmestyy myös yksi koko vuoden odotetuimmista peleistä, kun hittipeli The Legend of Zelda: Breath of the Wildin jatko-osa näkee viimeinkin päivänvalon. The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom viskaa pelaajat jälleen Linkin saappaissa entistä suurempaan Hyrulen avoimeen maailmaan, jossa tarjolla on entistä enemmän tutkittavaa ja uusia peliominaisuuksia.

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom ilmestyy 12. toukokuuta vain Nintendo Switchille.

Humanity

Zeldan perään onkin sitten luvassa jotain ihan muuta, kun Tetris Effectistä tunnetun julkaisijan uusi puzzle-kokemus saapuu kummastuttamaan pelaajia. Humanity on ”toiminta-pulmapeli”, jossa ohjastetaan valtavia ihmisvirtoja halki toinen toistaan erikoisempien pelikenttien. Humanity sisältää sekä tarinallisen yksinpelin että kenttäeditorin, jonka luomuksia pelaajat voivat jakaa keskenään.

Humanity ilmestyy 16. toukokuuta PC:lle, PS4:lle ja PS5:lle. Peli tukee myös VR-laitteita kaikilla alustoilla.

Lego 2K Drive

Ajopelejä on joka lähtöön, mutta nyt Visual Concepts yhdistää Lego-pelit ja avoimen maailman kilpa-ajot samaan kiinnostavaan pakettiin. Lego 2K Drive sisältää vapaasti tutkittavan maailman, päätarinan lisäksi myös minipelejä, sekä tietysti mahdollisuuden rakentaa oman Lego-ajokin tuhannesta erilaisesta palikasta.

Lego 2K Drive ilmestyy 19. toukokuuta PC:lle, PS4:lle, PS5:lle, Xbox Onelle, Xbox Series X/S:lle ja Nintendo Switchille.

Amnesia: The Bunker

Selviytymiskauhun ystäville on tiedossa herkkua kuun loppupuoliskolla, kun pidetyn Amnesia-pelisarjan uusin osa saapuu säikyttelemään pelaajia. Tällä kertaa Frictional Games vie pelaajan ensimmäisen maailmansodan bunkkeriin, jonka pimeydessä on pysyttävä hengissä hinnalla millä hyvänsä.

Amnesia: The Bunker ilmestyy 23. toukokuuta PC:lle, PS4:lle, Xbox Onelle ja Xbox Series X/S:lle.

After Us

Samana päivänä Amnesian kanssa päästään myös maailmanlopun maisemiin. Tunnelmallinen seikkailupeli After Us vie pelaajat tulevaisuuteen, jossa maapallolta on tuhottu kaikki elämä. Jäljellä on kuitenkin pieni henkiolento Gaia, jonka hahmossa pelaaja kohtaa erilaisia pulmia ja outoja maisemia, jotka vaativat erilaisia pelityylejä.

After Us ilmestyy 23. toukokuuta PC:lle, PS5:lle ja Xbox Series X:lle.

Warhammer 40,000: Boltgun

Warhammerin sotaisasta maailmasta on julkaistu monenlaisia pelejä, mutta Warhammer 40,000: Boltgun erottuu todellakin massasta. Doomin ja Unreal Tournamentin kannoilla kulkeva, suoraviivainen FPS pistää pelaajan Space Marinen vojmahaarniskaan vihollisia kurittamaan aidossa 90-luvun räiskintäpelien hengessä.

Warhammer 40,000: Boltgun ilmestyy 23. toukokuuta PC:lle,PS4:lle, PS5:lle, Xbox Onelle, Xbox Series X/S:lle ja Nintendo Switchille.

The Lord of the Rings: Gollum

Loppukuusta on puolestaan odotettu päivä hiiviskelypelien ja Taru Sormusten herrasta -kertomusten ystäville. Vuosia odotettu The Lord of the Rings: Gollum ilmestyy nimittäin viimeinkin ja vie pelaajat legendaarisen Klonkun hahmossa uudelle seikkailulle Keski-maahan. Peli sijoittuu Hobitti- ja Taru Sormusten herrasta -kirjojen välille, eikä sen tarinaa ole kerrottu koskaan aiemmin.

The Lord of the Rings: Gollum ilmestyy 25. toukokuuta PC:lle, PS4:lle, PS5:lle, Xbox Onelle, Xbox Series X/S:lle ja Nintendo Switchille.

System Shock

Kuun lopussa on sitten aika vielä todellisen klassikkopelin paluulle. System Shockin täysmittaista remakea on odotettu pitkään, ja nyt Nightdive Studiosin peli lähestyy viimeinkin julkaisua. Alkuperäinen vuoden 1994 uranuurtaja saa uuden elämän Unreal Engine 4:llä tehtynä, nykyaikaisena FPS-pelinä.

System Shock ilmestyy 30. toukokuuta PC:lle. Pelin konsoliversiot julkaistaan myöhemmin.