Uusimmat

Riskejä otetaan jatkossakin, EA lupaa

11.02.2009 14:13 Jukka O. Kauppinen

Pelijätti Electronic Arts yllätti viime vuonna monta pelaajaa tarjoilemalla pitkäikäisten menestyssarjojen jatko-osien ohella myös häikäiseviä ja omaperäisiä peliluomuksia. Uskaliaisuus palkittiin tuloksen painumisella miinukselle. Yhtiö ei kuitenkaan aio perääntyä innovatiivisuutta vaativalta uudelta linjaltaan.

EA aikoo kuitenkin toimia perinteisen elokuva- ja musiikkiteollisuuden tapaan. Takuuvarmojen hittien julkaiseminen mahdollistaa myös kokeellisemmat luomukset.

”Voimme ottaa riskejä, koska jättimenestyspelimme ovat meille kuin turvatyynyt. Emme elä kädestä suuhun.”

NHL:t, Simsit ja muut vuodesta toiseen taattuja taaloja takovat hitit ovat siis se väline, jonka avulla meille voidaan tarjoilla myös Dead Spacen ja Mirror’s Edgen kaltaisia uskaliaita kokeiluja. Ne menestyvät tai sitten eivät. Epäonnistuessaankaan ne eivät kaada EA:ta, menestyessään ne toimivat pohjana uusille pelisarjoille ja raivaavat tietä yhä jännittävimmille uusille pelikonsepteille.

”On kuitenkin surullista miten paljon helpompaa on tehdä Iron Manin tai 50 Centin kaltaisia surkeita pelejä kuin tehdä uusi Dead Space. Potentiaalisen flopin hinta on liian kallis.”

EA aikoo kuitenkin julkaista tänä ja ensi vuonna monia upouusia ja uskaliaita luomuksia. Julkistuksia on tiemmä luvassa.

Lähde: Electronic Arts Won’t Run From Risk

 Lue myös

Arvostelu: Lord of the Rings: Conquest (PC, PS3, 360)

eDomen arvosteluviikko: Harpoon, Mortal Kombat vs. DC Universe, Mount & Blade, Rise of the Argonauts, EndWar

Kaksi tuntia maailman rajuinta Wii Fit -treeniä!

Mopo keulii huikeissa Dead Rising 2 -kuvissa

Murhia ja mysteerejä Still Life 2 -seikkailussa