Uusimmat

Risto ‘Riz’ Remes ja Miles Jacobson kertovat Eastside Hockey Manager –lätkäpelin paluusta

30.03.2015 23:40 Jukka O. Kauppinen

Sega ja Sports Interactive tekivät viime viikolla oikein yllätyshattutempun, sillä Eastside Hockey Manager –jääkiekkomanageripelin uudesta tulemisesta ei oltu paljoa etukäteen huudeltu. Peli tupsahti Steamin early access –palveluun ihan yhtäkkisesti ja Sports-studion kaverit vielä ystävällisesti heittivät meikäläistä ihan oikealla linkillä!

Jännittävä http-alkuinen linkki johdattaa meidät Eastside-fanisivustolle, jolla julkaistiin kattava haastattelu pelin tiimoilta. Äänessä ovat sekä SI-studion johtaja Miles Jacobson että pelisarjan suomalainen suunnittelija Risto ”Riz” Remes, joka teki joskus rautakaudella sen ihan ensimmäisen freewarena levitetyn Hockey Manager –pelin. Siitä tuli niin suosittu, että brittistudion kaverit huomasivat manageripelin ja totesivat, että sehän toimisi tosi hyvin heidän futismanagerointiensa rinnalla. Loppu onkin sitten historiaa ja myös oli pitkään historiaa, kun sarja pistettiin jäähylle Eastside Hockey Manager 2007:n jälkeen. Levitysvaikeudet ja piratismi kun söivät pelin kannattavuuden.

Nyt lätkäily kuitenkin saa uuden mahdollisuuden, kiitos Steamin ja early accessin.

Jacobson toteaakin haastattelussa, että nimenomaan early accessin avulla on mahdollista kiertää vanhan pelisarjan jälleensynnyttämisen ongelmat.

Remes puolestaan kertoo hyvinkin syvällisesti muun muassa vanhan ja uuden pelin tekniikka- ja tietokantaeroista, sekä kuinka muutokset vaikuttavat positiivisesti uuteen teokseen.

Image

Risto Remes. Kuva: Okwaeze Otusi. / The Blue Line.

Lue juttu: The Blue Line: EXCLUSIVE: Interview with Miles Jacobson and Risto Remes

Lisätietoja: http://www.eastsidehockey.com/

Lisää aiheesta

Eastside Hockey Manager 2005 (pc) 

Eastside Hockey Manager 2007 (PC) 

Eastside Hockey Managerit kuopattiin – suomalaispelin tähdenlento 

Itsenäisyyspäivän pelipoimintoja: Risto teki lätkästä kunnon urheilua