Uusimmat

Rock Band 4 ilmestyy vielä tänä vuonna: uudet soittimet, tuki vanhoille biiseille

06.03.2015 10:00 Miikka Lehtonen

Bostonilaisen Harmonixin Rock Band on edellisen konsolisukupolven todellisia legendoja. Ja moni ehti jo epäilemään, että legendaksi peli jäisikin, sillä sarjan jatko näytti pitään epävarmalta. No eipä näytä enää: uutta tulee, vielä tänä vuonna.

Harmonix vahvisti eilen, että Rock Band 4 on tulossa. Eikä mitenkään ”sitten joskus” -tulossa, vaan tänä vuonna. Xbox Onelle ja PlayStation 4:lle. PC:n ja vanhojen konsolien versioita harkittiin ja kovasti tiimi olisi sellaiset halunnut tehdä, mutta pienellä ja itsenäisellä tiimillä ei riitä aika kaikkeen.

Rock Band 4:n myötä tapahtuu tavallaan paluu juurille, sillä Harmonix haluaa tarjoilla sellaisen pelikokemuksen, että oksat pois: musisointia joko yksin uratilassa tai pistejahdissa, tai kaveriporukalla bilettäen. Pelin kylkiäisenä ilmestyy uudet Mad Catzin tekemät soittimet, joskaan kiippareita pelissä ei enää nähdä.

Harmonixin mukaan tiimi tekee kaikkensa, jotta vanhat Rock Band 3 -soittimet toimisivat pelissä, mutta mitään ei vielä taata. PlayStationin tapauksessa homma on helpompaa, koska kyse on ihan USB-donglesta, joka lyötiin kiinni laitteeseen ja johon soittimet paritettiin. Niinpä kyse on puhtaasti ohjelmallisesta ratkaisusta. Mutta Xboxilla… no, kuten kaikki muistamme, Microsoft käyttää langattomissa yhteyksissä omia, suojattuja ja tuunattuja protokolliaan. Niinpä voi olla vähän haastavaa saada Xbox 360 -soittimet kommunikoimaan Xbox Onen kanssa. Ymmärrämme siis, miksi mitään ei vielä luvata.

Paitsi se kyllä luvattiin, että vanhat biisit — siis peruspelien kappaleet ja DLC:t — tulevat toimimaan Rock Band 4:ssä. On vielä epäselvää, millainen import-prosessi tulee olemaan, mutta PlayStation 3:lle biisinsä ostaneet joutuvat ostamaan nyt PS4-version ja Xbox-miehet Xbox One -version. Alustojen välillä siirtoja ei tueta.

Giant Bomb -pelisaitin haastattelussa Harmonix-väki totesi, että uusi peli tehdään nyt lähinnä sen takia, että tiimi itse halusi. He haluavat uuden Rock Bandin, joten mekin saamme omamme siinä sivussa. Sitä odotellessa!

Lisätietoja: Harmonix