Uusimmat

Rock Band, LittleBigPlanet ja Assassin’s Creed seuraavaksi PSP:lle

25.02.2009 10:15 Miikka Lehtonen

Enpä olisi tätäkään uutista uskonut ikinä kirjoittavani, mutta Harmonixin hillittömän suosittu Rock Band -bilepeli suuntaa seuraavaksi yllättäville, uusille maille – Sonyn kannettavalle PSP-käsikonsolille. PSP-peliuutiset eivät suinkaan lopu tähän, sillä myös LittleBigPlanet nähdään laitteella piakkoin.

Rock Band Unplugged antaa Harmonixin ja EA:n edustajien mukaan pelin ystäville mahdollisuuden lähteä kiertueelle suosikkipelinsä kanssa – tosin PSP:n akkukeston huomioiden kiertueesta tulee sangen lyhyt. ”Rock Band Unplugged tulee ottamaan täyden hyödyn irti PSP:n langattomista mahdollisuuksista ja tarjoamaan eurooppalaisille ja pohjois-amerikkalaisille pelaajille pääsyn täysin varustettuun musiikkikauppaan”, kerrottiin tiedotteessa.

Valitettavasti se tärkein tieto jätettiin vielä salaiseksi, sillä pelin kontrolleista ei puhuta mitään. Ohjataanko peliä PSP:hen kiinnittyvällä erikoisohjaimella kuten DS:n Guitar Herossa, vai kenties ihan nappeja painelemalla? Aika näyttää ja kertoo paljon pelin laadusta.

Miltei täysin vastakkaisella akselilla Sony on ilmoittanut julkaisevansa PSP-version suositusta hiekkalaatikkopelistään, Little Big Planetista. Aiheestahan on toki puhuttu aiemminkin, mutta nyt se on virallista. Sonyn mukaan kyseessä ei ole mikään tusinakäännös, vaan erikseen PSP:tä varten suunniteltu versio pelistä.

”Yhteistyösssä MediaMoleculen kanssa kehitetty PSP-peli sisältää aivan uusia SackBoy-seikkailuja ja antaa pelaajien kokea kaikki alkuperäisen pelin ominaisuudet tien päällä. Peli sisältää myös upouusia kenttiä ja ympäristöjä, jotka on suunniteltu nimenomaan PSP-versiota varten.”

Kun otetaan vielä huomioon se, että myös Assassin’s Creedistä kehietään PSP-versiota – josta tosin kerrottiin vielä vähemmän kuin Rock Bandista tai LittleBigPlanetista – alkaa PSP-pelaajien vuodesta muodosta hiljalleen aika kuumottava.

Lisää aiheesta

LittleBigPlanet-huumaa: hillittömästi sisältöä ja PSP-versio ensi vuonna?

LittleBigPlanet (PS3)

Sony kiistää PSP2:n – mutta testaa uutta PSP-konsolia

Lue myös

Killzone 2 aikoo haastaa jopa Hollywoodin

Arvostelu: Manhunt 2 (PS2, Wii)

Seuraava Tony Hawk myydään skeittiohjaimen kera?