Uusimmat

Ron Gilbert fiilistelee Monkey Islandin parissa

06.07.2009 10:30 Miikka Lehtonen

Ron Gilbert on todellinen seikkailupelien legenda ja kaikin puolin mukava ukko. Miehen Grumpy Gamer -saitti tarjoaa kaikkea muuta kuin penseää pelailua, tällä kertaa erityisen lämpimissä tunnelmissa. Uusien Monkey Island -pelien innoittamana Gilbert kaivoi alkuperäisen pelin kaapistaan ja palasi sen pariin tuorein silmin. Miltä peli nyt tuntuu?

Gilbert on viime aikoina ollut melkoisella nostalgiatripillä, sillä hänen uudet työtehtävänsä Hothead Gamesilla ja Monkey Islandin uusi tuleminen ovat saaneet miehen hempeälle tuulelle. ”On outoa ja nöyrryttävää nähdä jonkin 20 vuotta sitten luomasi jatkaa elämäänsä itsekseen”, mies pohti nähtyään uudet Monkey Island -pelit. Siitä lähti myös inspiraatio palata alkuperäisten pelien pariin.

”Tämä voi järkyttää monia lukijoista, mutta minä en vietä iltojani pelaten Monkey Islandia. Siitä on varmasti jo 15 vuotta kun viimeksi istuin kunnolla sen pariin. Kokemus toi mieleeni paljon muistoja ja pieniä tiedonjyväsiä pelin luomisprosessista, joten ryhdyin pitämään muistiinpanoja. Nyt jaan ne kanssanne, jotta voimme juhlia kaikkea Monkey Islandiin liittyvää.”

Näin mies myös teki, sillä tarjolla on paljon kiinnostavia yksityiskohtia, jotka paljastavat, millaista oli tehdä kulttipeliksi päätynyttä Monkey Islandia niin monta vuotta sitten.

Linkki: Grumpy Gamer: Stuff and Things Monkey Island

Lisää aiheesta

Ron Gilbert perusti Monkey Island –klaanin

E3dome: Monkey Island kutsuu taas!

Ihaile Monkey Island -piraattipiirroksia

Monkey Island –guru Ron Gilbert suurennuslasin alla

Ron Gilbert: Pirates of Caribbean 2 on Monkey Island –klooni

Lue myös

Lucasarts lupaa huomiseksi upeita uutisia vanhoille faneilleen

Blizzard rekisteröi mystisen Cataclysmin

Arvostelu: Wallace & Gromit’s Grand Adventures Episode 3: Muzzled!