Uusimmat

Ron Gilbertiä harmittaa Monkey Islandin kohtalo

30.11.2012 13:00 Miikka Lehtonen

Kun Disney vähän aikaa sitten osti Lucasfilmin, se sai tietenkin oikeudet Indiana Jonesiin ja Star Warsiin. Mutta henkilökohtaisesti olin enemmän kiinnostunut vähän toisista oikeuksista, nimittäin Lucasartsin wanhojen seikkailupelien. Enkä ole yksin: Ron Gilbert pohtii samaa.

Useita legendaarisia seikkailupelejä kehittämässä ollut Gilbert harmittelee sitä, että Disney tuskin tulee tekemään saamillaan oikeuksilla mitään. Ja oikeudethan ovat aika muikeat, sillä muun muassa Monkey Island, Maniac Mansion ja Sam & Max lepäävät nyt Disneyn holveissa.

”Enpä oikein usko, että Disney tulee tekemään oikeuksillaan mitään, koska heillä on paljon tärkeämpääkin tekemistä, joka tuottaa heille enemmän rahaa. Kuten vaikka Star Wars, noin esimerkin mainitakseni. Ja hehän myös sanoivat diilin julkistaessaan, että he ovat keskittyneet mobiilipeleihin. PC ei heitä kiinnosta, eivätkä konsolitkaan. Joten en tosiaan usko, että he tekevät näillä oikeuksilla mitään tai edes ajattelivat niitä diiliä tehdessään.”

Sehän nyt lieni kaikille selväkin, mutta Gilbertillä on oma lehmä ojassa. Oikeudet kun ovat hänelle aika henkilökohtaisia, ovathan pelisarjat kuitenkin hänen teoksiaan.

”Tämä on tavallaan aika surullista. Kyllähän minä toki toivoisin että omistaisin Monkey Islandin ja Maniac Mansionin oikeudet. Kun Lucasfilm omisti ne, se oli tavallaan ihan okei minun puolestani, koska minähän tein ne pelit heidän piikkiinsä. Mutta nyt kun joku muu omistaa ne, se tuntuu vähän oudolta. Minusta jos joku muu kuin Lucasfilm omistaa Monkey Islandin, sen pitäisi olla minä.”

Eikä Gilbert myöskään usko, että oikeudet sieltä Mikin perstaskusta irtoavat.

”Ihan niin kuin minä voisin muka tarjota heille niin paljon rahaa, että oikeuksien myynti kannattaisi. Disney vaikuttaa sellaiselta firmalta, joka vain haluaa hamstrata IP-oikeuksia varastoonsa ja se vähän pelottaa minua. Jos kuka tahansa muu kuin Disney olisi ostanut pelien oikeudet, yrittäisin raapia kasaan tarpeeksi rahaa niiden ostamiseen.”

Toivottavasti pelisarjat eivät jää Disneyn holveihin pölyttymään, sillä nyt jos koska niille olisi käyttöä. Miettikää, miten hieno uusi Tim Schaferin ja Ron Gilbertin tekemä Maniac Mansion -osa vaikka olisi?

Lähde: PC Gamer

Lue myös

Nyt tuli kaikkien aikojen Humble Bundle!

Skrillex-peli tarjoilee Zelda-henkeä ja dubstepiä

Peliveto: Dragon Age III sai vuoden lisäkehitysaikaa ja uudet alustat

Itsenäinen DayZ on moottoriltaan MMO-henkinen ja käyttää Steamworksia