Uusimmat

Saint’s Row 4 ilmestyy sittenkin myös Australiassa

02.08.2013 16:00 Juho Anttila

Australia, tuo kenguruiden, hysterian ja ylitse viedyn holhoamisen luvattu maa. Sielultaan herkkiä australialaisia suojellaan yhä kaikelta pahalta ja turmiolliselta. Siksi Volitionin rempseä Saint’s Row 4 -sekoilukaan ei meinannut saada myyntilupaa Australiassa lainkaan. Pienten muutosten jälkeen peli on nyt lopulta saanut ikärajaluokituksen.

Australialaista ikärajalautakuntaa epäilytti kaksi asiaa. Anaaliluotainase koettiin tarpeettomana ja perusteettomana seksualisoidun väkivallan ilmaisuvälineenä. Toinen harmistusta aiheuttava yksityiskohta oli sivutehtävä, jossa pelaaja sai supervoimia napsittuaan avaruuden muukalaisilta saatuja huumausaineita. Tällainen huumeiden käytön esittäminen positiivisena asiana oli australialaisille liikaa.

Anaaliluotainase on nyt muutettu ladattavaksi lisäsisällöksi ilmeisesti pelin kaikkiin versioihin. Pelistä on lisäksi väsätty oma versio Australian markkinoille. Tästä versiosta on leikattu pois pahennusta herättänyt sivutehtävä. Volitionin ilmoituksen mukaan kyse on 20 minuutin tehtävästä, jonka puuttumisella ei ole negatiivista vaikutusta pelin tarinaan.

Huvittavaa kyllä, mainittujen leikkausten jälkeen Saint’s Row 4 koettiin sen verran kesyksi peliksi, että uuteen K-18-ikärajaan ei tarvinnut turvautua. Pelin Australia-version ikäraja asettui nimittäin K-15-tasolle. Sivusta katsoen näyttää siltä, että paikalliset ikärajaviranomaiset eivät vielä oikein hahmota hiljattain käyttöön tullutta K-18-ikärajaa.

Sen sijaan, että aikuisille suunnatut pelit saisivat K-18-merkinnän, jäävät ne yhä herkästi kokonaan ilman luokitusta ja sitä kautta myös myyntilupaa. Toivottavasti tilanne helpottuu ajan myötä, kun australialaiset viranomaiset oppivat käyttämään uutta luokitteluinstrumenttia. Kyse ei ole vain australialaisten pelaajien oikeuksista. Koska erillisen peliversion tuottaminen vain yhden maan markkinoille on kallista, voi australialaisten nihkeily pahimmassa tapauksessa vaikuttaa kaikkien pelikokemukseen sisältöön tehtävien leikkausten muodossa.

Lähde: Eurogamer

Lisää aiheesta

Saints Row 4:n ensimmäinen DLC vääntää vitsiä omasta älyttömyydestään

Nakunainen rökittää alieneita –Saint ’s Row IV härskinä, silti siveänä

Australia kielsi anaaliluotaimet