Uusimmat

Salaliittopropellihatut pyörivät: rumensiko Rockstar GTA V:ttä tahallaan?

26.03.2015 19:00 Jukka O. Kauppinen

Youtube-kanava ElAnalistaDeBitsjulkaisi videon, jolla vertaillaan Grand Theft Auto V –pelin grafiikoita 1.0-julkaisuversion ja tuoreimman 1.08-päivityksen välillä. Erot ovat jokseenkin merkityksettömiä ja sellaisia, ettei niitä pelaaja välttämättä edes ikinä huomaa. Mutta hei, joillakin on aina liikaa aikaa tutkia asioita suurennuslasilla.

GTA V –versioiden välillä on hyvin, hyvin tarkkaan katsomalla ihan selkeitä visuaalisia eroja, jotka ovat tosin tulleet hiljalleen versio versiolta, päivitys päivitykseltä. Muutoksia huomaa oikeastaan aika paljon, joista osa johtunee uusien asioiden lisäämiseltä, osa pelin suorituskyvyn optimoinnista. Onhan toki täysin loogista, että kun pelimoottoria tuunataan ja siihen lisätään asioita, kuten ruohikon heiluminen tuulessa, niin samalla kokonaisuutta puntaroidaan uudelleen – jos tämä lisätään ja se vaatii 0,5  % liikaa konetehoa, niin mistä se puolikas prosentti  niistetään pois?

 

Lähde: ElAnalistaDeBits

Eipä silti. Hyvältähän se näyttää, vaikka kaikki eivät muutoksista tykkääkään. Joidenkin mielestä kyse on tietenkin jostain perustelemattomasta salaliitosta, jonka mittaan Rockstar on tahallisesti huonontanut pelin ulkoasua. Miksi niin tehtäisiin, siinä riittääkin puntaroimista. Ihan vain ilkeyttään?

Kiintoisampaa on lueskella kommentteja, sillä etenkin tekniikasta pihalla olevat internetsaajat tarjoavat roppakaupalla tahatonta kommenttikomediaa tietäessään, miten kaikki voitaisiin tehdä paremmin ja Rockstar aina mokaa kaiken. Ja PC Gaming Master Race for the 4K win, tietenkin.

Lisää aiheesta

BBC tekee Grand Theft Auto -tv-draaman 

Grand Theft Auto V – ensimmäiset tunnit 

Grand Theft Auto V (PS4, Xbox One) 

Grand Theft Auto V: ryöstön anatomia (SPOILER!) 

GTA V saaPC:llä ihan uuden radioaseman 

Muropaketin uusimmat