Uusimmat

Sam & Maxin seikkailut jatkuvat syksyllä

19.06.2006 14:39 Jukka O. Kauppinen

Yhdysvaltalainen indie-pelistudio Telltale Games avasi nettisivut kovasti kaivatulle seikkailupelilleen Sam & Max. Syksyn pintaan julkaistava jatko-osa eräälle pelihistorian legendaarisimmista seikkailupeleistä on pitänyt pelaajat varpaillaan, ja nyt tietoa seikkailusta kertyy tippa tipalta lisää.

Telltale avasi nyt sivut Sam & Max –pelilleen, joka tunnetaan jatkossa ”Sam & Max Season 1”. Kyseessä on episodipohjainen, jaksoittain julkaistava seikkailupelisarja. Peliä tehdään yhteistyössä Sam & Maxit alkujaan luoneen Steve Purcellin kanssa.

Fanit löytävät koko satsin tietoa pelistä ja sen kehitystyöstä Sam & Max FAQistä.

Ja onpa tarjolla myös nettisarjakuva, sarjakuvageneraattori ja E3-traileri.

Kyllä nyt seikkailijoita kiusataan ja kutitetaan…

Mikä Sam & Max?

Sam & Max oli alkujaan vahvan anarkistinen ja pähkähullu sarjakuva, josta LucasArts teki sittemmin myös pelaajakansan kollektiiviseen muistiin taltioituneen seikkailupelin Sam & Max Hit The Road.

Myöhemmin LucasArts teki jatko-osaa nimeltään Sam & Max Freelance Police, mutta keskeytti sitten projektin pistäessään samalla muitakin odotettuja seikkailuja ö-mappiin. Fanit järjestivät pikaisesti niin addressien pelin tekemiseen loppuun ja mielenosoituksen LucasArtsin toimiston edessä. 

LucasArts pysyi päätöksessään, mutta Sam & Max -seikkailupelien luojat, pelialan veteraanit Dan Connors, Kevin Bruner, ja Troy Molander, suorittivat taannoin yllättävän manooverin ja perustivat uuden pelistudion, Telltale Gamesin. Sen tavoitteisiin kuuluu seikkailupelien palauttaminen pelimaailman etulinjaan.

Kolmikko edustaa pelialalla vahvaa ja pitkän linjan tietotaitoa. Herrojen taustalta löytyy muun muassa yksi pelihistorian hauskimmista seikkailuista: Sam & Max: Freelance Police. Herrat ovat olleet mukana tekemässä myös sellaisia pelejä kuin Star Wars: Tie Fighter, Rebel Assault II, Jedi Knight, Curse of Monkey Island, Obi-Wan, Escape from Monkey Island ja Grim Fandango. Pelinsä tunteva voikin päätellä silmänräpäyksessä, että kyse on entisistä LucasArtsin pelisuunnittelijoista.

Telltale Gamesin toimitusjohtaja kertoo, että eräs suurimmista syistä oman seikkailupelejä tekevän yhtiön perustamiseen oli sattumoisin juuri Sam & Maxin jatko-osan peruuttaminen. Pelaajayhteisön raivokas reaktio ja kirjekampanjat LucasArtsille vakuuttivat pelisuunnittelijat, että seikkailupeleille on yhä tilausta.

TellTalen suunnitelmissa on luoda jatkossakin laadukkaita seikkailupelejä tunnettujen lisenssien pohjalta.

Niin, ja ne nettisivut? Täältä lähtee: http://www.telltalegames.com/samandmax