Uusimmat

Scream Trackerillä maailmanmaineeseen – Future Crew –demojen soundtrackit nostivat Purplen varhaisten suomalaispelien luottomuusikoksi

10.09.2014 10:00 Jukka O. Kauppinen

Suomalaissäveltäjä Jonne Valtonen tunnetaan myös nimellä Purple Motion. Ja siinä on kuulkaa kaveri, joka on tehnyt enemmän hommia suomalaisen tietokonemusiikin saralla kuin moni muu. Jonne on samaa tietokonemuusikkojen sukupolvea kuin esimerkiksi Poets of the Fall –yhtyeen Captain, ja molemmat tracker-musiikin taitavat löysivätkin itselleen uran musiikin parista. Herroilla onkin paljon yhteistä, vaikka tie onkin vienyt heidät eri suuntaan.

Millainen Jonnen tie sitten oli? No, se selviää Domen kolmiosaisesta haastattelusta, jonka kaksi osaa ovat nyt katsottavissa. Purple-Jonnen matkaa syynätään tietokoneharrastuksen alkuajoista demoscenen kautta pelimusiikkisäveltämishommiin – mutta pelimusiikkikonsertit jätetäänkin sinne kolmanteen osaan.

Lue juttu: Jonne ”Purple Motion” Valtonen – haastattelussa demoscene- ja pelimuusikkoveteraani

 

Jonnen ikimuistettavin hittibiisi – Second Reality by Future Crew

Lisää aiheesta

Pelimuusikko siirtyi levyttäjien kastiin 

Vankassa kulttimaineessa paistatteleva muusikko Jonne Valtonen on ehkä aktiivisin suomalaisin pelimuusikko, jonka sävellyksiä on kuultu jo yli vuosikymmenen ajan kotimaisten pelistudioiden tuotoksissa. Varsinainen sysäys muusikonuralla tuli kuitenkin 90-luvun alussa, kun Valtonen sävelsi soundtrackejä Future Crew -demoryhmän tuotoksiin. Purple Motion -taiteilijanimellä tunnettu Valtonen loikin tuona aikana joukon sävellyksiä, joiden suosio toisaalta yhä mairittelee, mutta fanit eivät toisaalta aina tunnu muistavan, että Valtonen on sittemmin säveltänyt muutakin.