Uusimmat

Sega Master System –konsoli voitti 80-luvun konsolisodan ja elää yhä paksusti – Brasialiassa

28.07.2015 18:30 Jukka O. Kauppinen

Atlas Obscura –sivusto julkaisi kiinnostavan ja kattavan artikkelin Brasilian videopelimaailman erikoisesta koukerosta. Brasiliahan tunnetaan todella hankalana markkina-alueena, jossa pelikoneiden tullit ovat pilvissä ja hinnat ovat taivaissa. Niinpä maahan onkin muodostunut aivan omannäköisensä peli-ilmasto, jossa esimerkiksi Nintendo hävisi 1980- ja 1990-luvun konsolisodat ja Microsoft jyrää.

Brasiliassa muun muassa valmistetaan omalaatuisia mikrokonsoleita ihan omille markkinoille, ja Microsoft jyrää hintasodassa valmistamalla omia laitteitaan paikallisissa tehtaissa. Sony sen sijaan maahantuo koneensa, minkä johdosta maahantuontitullien ja verojen jälkeen PlayStation 3:t ja PlayStation 4:t ovat maksavat järjettömästi enemmän kuin vastaavat Xboxit.

Sama tapahtui aikoinaan Nintendon NES-konsolin ja Segan Master Systemin kamppaillessa markkinoista. Nintendo vain heitteli makupaloja tullin yli, Sega paneutui Brasilian ja Etelä-Amerikan markkinoihin niin antaumuksella, että Segan laitteesta tuli sikäläisittäin se merkittävin ja rakastetuin tasavallan pelikonsoli.

Erikoista on sekin, että Segan Master System –konsolia ei suinkaan hylätty Segan siirtyessä isompii koneisiin. Ehei, Master Systemin tuki ja ylläpito jäi paikallisen Tectoy-leluyhtiön vastuulle, joka tekee edelleen uusia versioita klassikkokonsolista. Tectoy on myös jatkanut Master Systemin pelikehitystä. Täysin uusien pelien lisäksi Tectoy on teettänyt käännättänyt uudempien konsolien pelejä Master Systemille.

Lopputulos onkin se, että Segan muinaista konsolia myydään yhä vuosittain noin 150 000 kappaletta, suuri osa lapsiperheiden junnujen käyttöön.

Lue ihmeessä laajempi artikkeli, linkki alla.

Lue juttu: Brazil Is An Alternate Video Game Universe Where Sega Beat Nintendo

Lisää aiheesta

Brasilialainen kilpa-ajopeli Game Stock Car tarjoaa eksoottisempaa ajelemista 

Brasilian verotus ja sisäänkääntyneisyys ajoivat Nintendon evakkoon 

Haluatko sopuhintaisen PS4:n? Brasialiassa se maksaa vain 1400 euroa 

Megadriver – metallibändi takoo pelimusista muusia 

PlayStationin uusin aluevaltaus