Uusimmat

Shadow of the Eternalsin Kickstarter-keräys peruttiin, mutta vain väliaikaisesti

06.06.2013 09:00 Juho Anttila

Eternal Darkness

Missä Denis Dyack, siellä draamaa. Näin voi jo sanoa, kun seuraa Eternal Darkness -pelin henkisen seuraajan, Shadow of the Eternals -pelin kompastelevaa alkutaivalta. Käänteitä on matkan varrelle mahtunut jo melkoisesti. Suurin osa projektin herättämistä epäilyksistä on liittynyt epäonniseen Silicon Knights -studioon ja tämän ristiriitaiseen pomoon, Denis Dyackiin.

Ehkäpä juuri pelin parissa nytkin työskentelevän Dyackin kyseenalainen maine on johtanut siihen, ettei Shadow of the Eternals -projekti ole ottanut tuulta alleen. Itse asiassa pelin Kickstarter-keräys on kerännyt lahjoituksia niin kehnosti, että koko projektin tulevaisuus on ollut vaakalaudalla.

Nyt kehittäjästudio on ilmoittanut lopettavansa keräyksen kesken. Poikki laitettiin saman tien sekä Kickstarter-keräys että pelin kotisivulla auki ollut oma rahoituskanava. Kyse ei kuitenkaan ole lopullisesta kuoliniskusta peliprojektille. Kehittäjästudio Precursor Gamesin mukaan yritykselle on avautunut lukuisia uusia jännittäviä mahdollisuuksia, jotka on syytä ottaa huomioon ennen keräyksen jatkumista.

Nähtäväksi jää, onko kyse vain taktisesta tempusta, jolla pyritään ostamaan aikaa odotellessa Denis Dyackin maineesta ja teoista noussutta kohua. On myös yhtä lailla mahdollista, että peliprojekti on herättänyt rahakkaiden tahojen kiinnostuksen ja kulissien takana sorvataan jo julkaisusopimusta. Tai ehkä firma on heikosti edenneestä keräyksestä pelästyneenä päättänyt suunnitella koko alun perin episodipohjaiseksi suunnitellun konseptin uusiksi. Ilman virallisia lisätietoja voimme vain arvailla.

Lähde: Edge

Lisää aiheesta

Shadow of the Eternalsin tilanne ei näytä hyvältä

Kiistelty Denis Dyack puolustelee itseään ja tiimiään

Shadow of the Eternals -keräyksessä on jotain perin hämärää

Muropaketin uusimmat