Uusimmat

Sony ei saa Googlelta PS3-hakkerien tietoja

11.02.2011 12:00 Miikka Lehtonen

Kuten toissapäivänä uutisoimme, Sony yritti pistää toista vaihdetta silmään yrityksissään pysäyttää PlayStation 3 -hakkerien mellastusta. No, senhän jokainen toki tajusi, ettei se tule onnistumaan, mutta nyt yrityksestäkin tuli vaikeaa: yhdysvaltalainen tuomioistuin on päättänyt, ettei Sony saa hakkerien tietoja.

Yrityshän oli melko, sanoisimmeko kauniisti, kunnianhimoinen. Sony vaati oikeudelta määräystä, jolla se olisi päässyt jahtaamaan kaikkia PlayStation 3:n suojausavainta tai siihen liittyviä työkaluja levittäneitä ja käsitelleitä tahoja. Määräyksen myötä Google olisi ollut velvollinen luovuttamaan kaikkien muun muassa YouTubessa, Twitterissä ja Slashdotissa suojausavainten tiimoilta puuhailleiden identiteetit Sonylle jatkokäsittelyä varten. Mutta nyt niin ei siis käy.

Oltiin PlayStation 3 -hakkeroinnista ja piratismista mitä mieltä tahansa, oikeuden päätöstä ei voi pitää kuin hyvänä asiana sananvapauden kannalta. Vaikka nyt liikuttaisiinkin ehkä niin sanotusti hyvällä asialla, kun ennakkopäätös on kerran tehty, sitä tultaisiin myös hyödyntämään uudelleen ja uudelleen mitä ihmeellisemmillä verukkeilla.

Lähde: Computer & Video Games

Lisää aiheesta

Haastaako Sony seuraavaksi itsensä oikeuteen?

Apple- ja Sony-hakkeri saa Microsoftilta puhelimen

PS3-hakkeri GeoHotin haaste voi kaatua maantieteeseen

Sony jahtaa aggressiivisesti PS3-hakkereita

Sony iskee PS3-hakkerien kimppuun lakiteitse

Muropaketin uusimmat