Uusimmat

Sony haluaa tuoda PlayStation VR:n myös PC:lle

28.03.2016 14:00 Miikka Lehtonen

Virtuaalitodellisuuden vuosi lähestyy junan lailla. Tätä kirjoittaessani ensimmäiset Oculus Riftit ovat jo matkalla ostajille ja HTC Vivekin on jo aivan kulman takana. PlayStation VR:ää saamme odottaa lokakuulle, mutta tulossa sekin on. Ja jos Sony saa suunnitelmansa muutettua todeksi, ei vain PlayStation 4:lle, vaan myös PC:lle.

Virtuaalitodellisuuskisasta on tulossa hyvin mielenkiintoinen, sillä kaikkien puheidensa perusteella laitevalmistajat eivät tällä hetkellä ajattele kilpailevansa keskenään. Oculus-pomo Palmer Luckeyn mukaan keskinäisen kilpailun aika on vasta myöhemmin, sillä nyt kisataan yleisesti siitä, hyväksyvätkö kuluttajat yleisesti koko VR-ajatusta. Matkalla on monta muttaa, joista pienin ei ole hinta. PC-puolella virtuaalitodellisuuteen pääsee halvimmillaan kiinni 700 eurolla, mutta Oculus Rift -lasien ohella tarvitaan myös todella tehokas PC.

Niinpä PC-puolellakin olisi eduksi, jos tarjolla olisi myös kohtuuhintainen, mutta laadukas vaihtoehto. Kuten vaikka… PlayStation VR? Aluksi vain PlayStation 4:n kanssa yhteensopivat lasit olisi myös Sonyn mielestä kiva saada toimimaan PC:llä. Nikkei-sanomalehdelle kommentteja antanut Masayasu Ito muistutti, että koska PlayStation 4 on käytännössä tekniikaltaan PC, mahdollisuus on ihan realistinen. ”Toistaiseksi keskitymme peleihin, eikä meillä ole juuri nyt tarkempaa ilmoitettavaa tältä saralta, mutta sanoisin, että tulevaisuudessa tulemme laajentamaan”, Ito pohti.

Itse veikkaan että kotikoodarit tulevat tunkkaamaan PlayStation VR:lle ajurit jo aika piankin lasien ilmestymisen jälkeen, mutta virallinen tuki on toki aina parempi. Sitä odotellessa, siis!

Lähde: Nikkei