Uusimmat

Sony luokittelee PS3:n tietokoneeksi, ei konsoliksi?

09.06.2006 13:25 Jukka O. Kauppinen

Sonyn pelipuolen toimitusjohtaja Ken Kutaragi on antanut lausuntoja, jotka ovat ehtineet hetkessä herättää yllin kyllin huomiota ja ihmetystä. Kutaragin mukaan PlayStation 3 –konsoli onkin enemmänkin tietokone kuin videopelikonsoli.

Kutaragin omien sanojen mukaan ”emme suinkaan sano että se on pelikonsoli. PlayStation 3 on selvästikin tietokone, toisin kuin aiemmat PlayStationit.”

Kutaragi tarkensi lausumaansa kertomalla muun muassa, että monet PS3:n osat ja laitteet ovat vaihdettavia, aivan kuin pc-tietokoneissa.

”PS3:sta ei ole olemassa niinkään tiettyä mallia, vaan pikemminkin erilaisia konfiguraatioita. Mielestämme voimme julkaista PS3:sta uuden version vaikka joka vuosi”, Kutaragi jatkoi.

”Koska PS3 on tietokone, se haluaa kehittyä. Haluamme laajentaa kiintolevyn kokoa nopeasti. Jos pc-koneille saapuu uusi standardi, haluamme tukea sitä nopeasti. Saatamme haluta PS3:een tallentavan Blu-Ray-aseman.”

Mielenkiintoisia lausumia. PS3, tietokone? Erilaisia malleja joka vuosi? Vaihdettavia komponentteja? Miten pitkälle Sony aikoo viedä kustomoitavuuden? Voiko markkinoille tulla niinkin erilaisia virityksiä, että konsolin yhteensopivuus vaarantuu vai pysyttäydytäänkö peli- ja ohjelmistokehityksessä silti tiukasti yhdessä peruskokoonpanossa?

Tai kuten tuttavamme verkossa miettivät, ovatko Sonyn suunnittelijat nyt haukanneet väärästä inspiraatiosienestä?

Muropaketin uusimmat