Uusimmat

Splatoon uhkaa jo Mario Kartin asemaa

07.02.2016 21:00 Juho Anttila

Nintendolle on ollut käytännössä aina tyypillistä se, että firman tuttuihin sankareihin nojaavat pelit hallitsevat sen konsolien myyntilistoja. Mario Kart on hyvä esimerkki brändistä, joka myy huimia määriä versiosta toiseen. Nyt näyttää kuitenkin siltä, että Nintendon pelien joukosta on noussut esille aivan uusi haastaja vanhoille menestyjille.

Viime vuonna julkaistu Splatoon nousi nopeasti yllätyshitiksi. Kyse ei ollut kuitenkaan mistään tähdenlennosta, vaan pelin menestys on ollut tasaisen vahvaa. Itse asiassa Splatoonin myyntikäyriä tarkasteltaessa huomataan, että peli menee paremmin kaupaksi kuin Mario Kart 8.

Tällä hetkellä Mario Kart 8:a on myyty 7,24 miljoonaa kappaletta, kun Splatoon on kelvannut 4,06:lle miljoonalle pelaajalle. Tilanne muuttuu kuitenkin mielenkiintoisemmaksi, kun seurataan pelien menestystä kumpaisenkin elinkaaren ensimmäisten 33 viikon aikana. Mario Kart 8 myi paremmin ensimmäisellä viikollaan, mutta sen jälkeen Splatoon on lyönyt pöytään paremmat myyntiluvut joka ikisellä myyntiviikollaan.

Nintendon pääjohtaja Tatsumi Kimishima onkin kertonut sijoittajille, että Splatoonin myyntivauhti ei osoita hiipumisen merkkejä. Kimishiman mukaan pelissä onkin potentiaalia huomattavasti pitkäikäisemmäksi brändiksi. Kimishiman mukaan Splatoon on kerännyt suosiota myös naisten ja lasten parissa ja Nintendo odottaakin sanan leviävän ja suosion kasvavan entisestään sitä kautta.

Lähde: The Market for Computer and Video Games

Lisätietoja: splatoon.nintendo.com

Lisää aiheesta

Mulkaisu – Splatoon

Nintendon nuori kukkoilija haastaa Mariot ja Linkit ihan tosissaan

Splatoon (Wii U)

Juho Anttila

Muropaketin uusimmat