Uusimmat

Square Enix avasi oman indie-julkaisukanavansa

28.01.2014 21:30 Jukka O. Kauppinen

Pelimaailman suurempiin vaikuttajiin lukeutuva Square Enix avasi julkisuuteen uuden indie-pelikehittäjille suuntaamansa Square Enix Collective –julkaisukanavansa. Collectiven kautta Square tavoittelee talliinsa pelimaailman pienempiä kehittäjiä, joille yhtiö voi tarjota erilaisia suuren julkaisijan etuja, kanavia ja työkaluja.

Palvelu on sekoitus perinteistä Kickstarteria sekä Steam Greenlightia. Kehittäjä voi ehdottaa peli-ideaansa Collectivelle, jonka jälkeen yleisö voi ilmaista kiinnostuksensa projektia kohtaan. Square Enix puolestaan kartoittaa kehittäjän mahdollisuudet ja tarpeet peliprojektin onnistuneeseen läpivientiin. Yhtiö kartoittaa myös peliin tarvittavan budjetin. Mikäli kaikki kaikki on kunnossa, kehittäjän on mahdollista kerätä pelaajien euroja Indiegogo -yhteisörahoituksen avustuksella, minkä jälkeen Square myös auttaa pelin kehityksessä, näkyvyyden luonnissa sun muissa haastavissa asioissa.

Kollektiivin ensimmäiset kolme tiimiä edustavat pelibisneksen hyvinkin erilaisia puolia. Ruffian Gamesin kaverit ovat tehneet aiemmin megaluokan pelejä, ja moni muistaneetkin muun muassa Crackdown 2:n. Nyt pojat ovat menneet indieksi.

Muita kollektiivilaisia ovat Kitfox Games ja Tuque Games.

Squaren mukaan yhtiö ei pyöritä kollektiiviaan pelkästään rahaa takoakseen, ja sen ottamat siivut ovatkin hyvin maltillisia. Viisi prossaa joukkorahoituskampanjoiden tuotosta, kymppiprossa Eidosin omistamien IP:n käytöstä ja kymppiprossa tuotosta, jos indiekehittäjä päättää julkaista pelinsä Squaren kautta. Aivan, kollektiivilaisten käsiäkään ei sidota Squareen, vaan he voivat päättää vapaasti julkaisevatko pelinsä itse, jonkun muun kustantajan kautta vai annetaanko julkaisu Squaren käsiin.

Lähde: Square Enix Collective launches

Lisätietoja: http://collective.square-enix.com/

Lisää aiheesta

Square Enix lanseerasi oman yhteisörahoituspalvelun 

Muropaketin uusimmat