Uusimmat

Square Enix lanseerasi oman yhteisörahoituspalvelun

18.11.2013 23:15 Teemu Viemerö

Yhteisörahoitukset ovat nykypäivän suosittu rahoitusmuoto, jonka suuret julkaisijat ovat suurelta osin sivuuttaneet. Square Enix on kuitenkin käynnistämässä oman yhteisörahoitusalustansa, Square Enix Collectiven. Palvelu tarjoaa indie-pelikehittäjille mahdollisuuden rahoittaa omia peli-ideoita sekä saada niistä palautetta.

Palvelu on sekoitus perinteistä Kickstarteria sekä Steam Greenlightia. Kehittäjä voi ehdottaa peli-ideaansa Collectivelle, jonka jälkeen yleisö voi ilmaista kiinnostuksensa projektia kohtaan. Square Enix puolestaan kartoittaa kehittäjän mahdollisuudet ja tarpeet peliprojektin onnistuneeseen läpivientiin. Yhtiö kartoittaa myös peliin tarvittavan budjetin. Mikäli kaikki kaikki on kunnossa, kehittäjän on mahdollista kerätä pelaajien euroja Indiegogo -yhteisörahoituksen avustuksella.

Tämän kaltainen menetelmä on erittäin tervetullutta yhteisörahoitusten pariin. Menetelmä ennen kaikkea eliminoi kaiken maailman kusettajia ja omaan taskuunsa pelaajia, mutta luo myös uusille indie-kehittäjille heidän tarvitsemaansa uskottavuutta. Kehittäjä voi myydä peliään palvelun kautta ilman maksuja.

Mielenkiintoisena lisänä Square Enix antaa hyville kehittäjille mahdollisuuden työstää myös Eidosin vanhoja brändejä. On hienoa nähdä miten indie-alan ja suurien pelitalojen kuilu kapenee entisestään. Tulevaisuus näyttää mitä tämä tuo tullessaan, mutta potenttiaalia ei ainakaan puutu.

Tärpistä kiitokset Matille.

Lähde: IGN, Square Enix Announces Collective Crowdfunding Initiative

Lisätietoja: http://collective.square-enix.com/

Lisää aiheesta

”Garrett on ollut liian kauan poissa kuvioista” – lue Thief-haastattelu! 

Pelijätit kartoittavat suomalaista peliosaamista

Squaren uusi taktiikka: F2P:tä ja kännykkäpelejä 

Ääninäyttelijä menetti Far Cry 3 -osan Deus Ex:n menestyksen vuoksi 

Muropaketin uusimmat