UUSIMMAT

Suomalaispeli nousi viiden maan listaykköseksi

13.02.2009 14:00 | Jukka O. Kauppinen

Suomalaisen Mr. Goodliving -pelistudion iPhonelle julkaisema Tiki Towers on kelpo osoitus kotimaisen peliteollisuuden joskus vähemmän muistetusta menestyksestä. Tiki Towers on näet tällä hetkellä Applen App Storessa ainakin viiden maan kaikkein myydyin iPhone/iPod Touch -ohjelma. Ei siis pelkästään pelilistan ykkönen, vaan kaikkein myydyin ohjelma.

Tiki Towers/Tropical Towers on Euroopassa ainakin Belgian, Saksan, Sveitsin ja Tsekin listaykkösenä. Lisäksi se löytyy korkeimmalta sijalta Uuden Seelannin softalistalta.

Peli on lystikäs taito- ja älypelaamista yhdistelevä rakentelupeli. PC-pelaajille se voi antaa hieman fiiliksiä World of Goosta ja Pontifexistä.

Tiki Towers on lisäksi ehdolla vuoden 2008 parhaaksi kasuaalipeliksi 5th Annual International Mobile Game Awards -kilpailussa.

Helsinkiläinen Mr. Goodliving -studio on osa Realnetworks-viihdeyhtiötä, joka julkaisee pelejä niin Applen verkkokaupassa kuin omissakin pelipalveluissaan.

Saksassa muuten ymmärretään hyvän päälle, sillä suosituimpien pelien listoilla on myös toinen suomalaisteos, Crayon Physics Deluxe.

Lisätietoja: Tiki Towers App StoressaBest Casual Game -ehdokkuusTiki Towers -pelitietoja

Lue myös

Arvostelu: The Last Remnant (360)

Bethesda ja Fallout 3 -tuottaja linkoavat iPhonen maailmaan?

Ennakko: Race Pro (360)

Eve Onlinen talvinen taloushuijaus kaikkine detaljeineen

Katso miten Doom 4:n motion capturet kuvattiin

Keskustelu

It’s full of monkeys!

Vähän on kyllä ripoffin hajua peli-ideassa.

Mr. Goodlivingin kännykkäpelitkin ovat olleet varsin pelattavia toisin kuin suurin osa kännyköille julkaistavasta roskasta.

Ehkä vähän lainattu Wold of Goo:sta, mutta onhan tossa vähän erityyppinen idea. Sitäpaitsi, jos kopioit, kopioi parhailta. Hyvä peli.

@3, kyllähän Suomessa näitä pelejä on tehty jo jokusen monta vuotta, eikä sitä nyt sinänsä voi pitää aikaansa edellä olemisena. Microsoft Solitaire lienee niitä ekoja ja Gameboyn Tetris seurasi perästä. Netissä alkoi pelejä olemaan jo ’97 tienoilla ja tietty flashin myötä koko homma lähti käsistä. Eipä silti, vasta joskus 2004 alettiin puhumaan ns. Casual Gameista. Markkinoilla nämä Suomessakin elelevät firmat ovat olleen jo jokusen monta vuotta.

Selvästi Suomi on jälleen kerran edellä aikaansa. Pelialalla ollaan vasta heräämässä siihen, että kaikkein tuottavimpia pelejä ovat nimen omaan casual tyyppiset hupailut, eivätkä ne hardcore pelit, joita viime vuosina on tehty miljoonabudjeteilla. Loistavaa markkinoiden lukemista ja oikeanlaista kehitystä. Hyvä Suomi!

Muropaketin uusimmat