Uusimmat

Suomalaispeli nousi viiden maan listaykköseksi

13.02.2009 14:00 Jukka O. Kauppinen

Suomalaisen Mr. Goodliving -pelistudion iPhonelle julkaisema Tiki Towers on kelpo osoitus kotimaisen peliteollisuuden joskus vähemmän muistetusta menestyksestä. Tiki Towers on näet tällä hetkellä Applen App Storessa ainakin viiden maan kaikkein myydyin iPhone/iPod Touch -ohjelma. Ei siis pelkästään pelilistan ykkönen, vaan kaikkein myydyin ohjelma.

Tiki Towers/Tropical Towers on Euroopassa ainakin Belgian, Saksan, Sveitsin ja Tsekin listaykkösenä. Lisäksi se löytyy korkeimmalta sijalta Uuden Seelannin softalistalta.

Peli on lystikäs taito- ja älypelaamista yhdistelevä rakentelupeli. PC-pelaajille se voi antaa hieman fiiliksiä World of Goosta ja Pontifexistä.

Tiki Towers on lisäksi ehdolla vuoden 2008 parhaaksi kasuaalipeliksi 5th Annual International Mobile Game Awards -kilpailussa.

Helsinkiläinen Mr. Goodliving -studio on osa Realnetworks-viihdeyhtiötä, joka julkaisee pelejä niin Applen verkkokaupassa kuin omissakin pelipalveluissaan.

Saksassa muuten ymmärretään hyvän päälle, sillä suosituimpien pelien listoilla on myös toinen suomalaisteos, Crayon Physics Deluxe.

Lisätietoja: Tiki Towers App StoressaBest Casual Game -ehdokkuusTiki Towers -pelitietoja

Lue myös

Arvostelu: The Last Remnant (360)

Bethesda ja Fallout 3 -tuottaja linkoavat iPhonen maailmaan?

Ennakko: Race Pro (360)

Eve Onlinen talvinen taloushuijaus kaikkine detaljeineen

Katso miten Doom 4:n motion capturet kuvattiin