Uusimmat

Suomalaistekoinen, avoimen lähdekoodin käsikonsoli Pokitto esiteltiin maailmalle

22.05.2017 12:56 Muropaketin toimitus

Suomalaisen Jonne Valolan suunnittelema Pokitto esiteltiin viime viikonloppuna Kalifornian Maker Faire -innovaatiotapahtumassa. Avoimen lähdekoodin konsoli on vielä hetken saatavilla Kickstarter-kampanjan kautta.

Pokitto on Kickstarterissa rahoitettu käsikonsoli, joka pyrkii tekemään peliohjelmoinnista helppoa. Suomalaisen Jonne Valolan kehittämä, 32-bittinen konsoli perustuu avoimeen lähdekoodiin ja helppoon ohjelmoitavuuteen. Myt laite on myös esitelty maailmalle Yhdysvaltain Kaliforniassa järjestetyssä, keksintöjä ja innovaatioita esittelevässä Maker Faire -tapahtumassa.

Valola kertoo lähteneensä suunnittelemaan laitetta, jolla jopa lapset voisivat opetella koodaamista.

”Suunnittelin yhdessä lasteni kanssa laitteen, joka on samalla hauska, värikäs ja sympaattinen”, kuvailee Valola.

”Pokitto on lapsille suunnattu pelikonsoli, jota voi muokata haluamallaan tavalla, ja jonka kanssa ei tarvitse pelätä että laite menisi ohjelmointikokeilujen tai kasaamisen myötä rikki.”

Valolan mukaan Pokitton ympärille on jo syntynyt käyttäjäyhteisö, joka on päässyt tutustumaan laitteen ohjelmointiin simulaattorin kautta. Käsikonsoli on saatavilla 28. toukokuuta asti projekti Kickstarter-kampanjan kautta, jonka jälkeen se tulee myynttiin ainakin Pokitton viralliselle sivustolle.

Alta näet Pokitton Kickstarter-esittelyvideon.