Uusimmat

Suosittelemme: Unchartedien remasteroinnit ovat ”hämmentävän hyvä paketti”

15.10.2015 19:00 Jukka O. Kauppinen

Miikka Lehtonen veti päälleen Indy-vetimensä ja laittoi rintapieleen nimilätkän. Siinä luki: Nathan Drake. Seikkailija.

Uncharted-trilogia kertoo tarinan Nathan Drakesta, onnenonkijasta ja aarteenmetsästäjästä. Mystiset huhut ja vihjeet vievät Nathania ja tämän sekalaista seuraajakuntaa eri puolille maailmaa milloin minkäkin kadonneen kaupungin tai aarteen perässä. Yleensä käy ilmi, että monet muutkin tahot haluavat saada kyseiset herkut näppeihinsä ja sitten räiskitään, kiipeillään ja paetaan sortuvilta, palavilta tai räjähtäviltä jutuilta koko rahan edestä.

Pelit ovat yhdistelmä kolmannen persoonan räiskintää, tasohyppelyä ja kepeää ongelmanratkontaa. Kuin Tomb Raider –pelejä konsanaan, siis. Naughty Dogin väki on alusta saakka hanskannut elokuvamaisen toteutuksen ja meno onkin usein kuin suuren budjetin Hollywood-leffoista: tarina vie Nathania hienosta huippuhetkestä toiseen. Spektaakkelista pitävät saavat sitä kympillä, mutta kyse ei ole pelkästä tykityksestä, sillä mukaan mahtuu rauhallisempiakin hetkiä, jolloin saa tutkia paikkoja, etsiä aarteita ja löytää kätkettyjä juttuja.

Trilogian peleistä se ensimmäinen on selvästi heikoin. Kaikesta näkee, että Naughty Dog vielä hioi taitojaan: vihollisten tekoäly ei ole niin tiukka kuin myöhemmissä, grafiikka on uudistuksista huolimatta vähän yksinkertaista ja pelisuunnittelukin vielä vähän kankeaa. Ei se alkuperäinen Unchartedkaan huono peli ole, mutta se on nyt vain levyllä kahden PlayStation 3:n parhaimmistoon kuuluvan pelin kanssa, joten vertailu ei ole sille oikein eduksi.

Lue koko arvostelu: Uncharted: The Nathan Drake Collection (PS4)

 

 

Lisää aiheesta

Dome otti tuntumaa Nolan Northiin Sonyn järjestämässä lehdistötilaisuudessa, joka jokseenkin erikoisesti pidettiin norjalaisessa kaivoksessa. Kyllä, kaivoksessa. Haastattelut sentään tehtiin ulkona laavulla!

Nolan on myös hurjan sympaattinen ja mukava herra. Hän on vilpittömän tyytyväinen uransa kehittymiseen ja Nathan Draken rooliin. Sen myötä hän on myös saanut matkailla maailmalla ja ihmetellä, että mitä kaikkea pelitoimittajatkaan keksivät aina kysellä.

Uncharted the Nathan Drake Collection – haastattelussa Nathan Drake –näyttelijä Nolan North (osat 1 ja 2)

Aiemmat Unchartedithan ovat monen nykypelaajan ulottumattomissa. Ei niin, että PlayStation 3 -konsolissa mitään vikaa olisi, mutta Sonyn mielestä PS4 on nykyaikaa, PS3 historiaa. Ja niin pääsemme hetkeen, jossa Sony-konsolien parhaimmistoon kuuluvat pelit ovatkin historiaa. Ei aivan esihistoriaa, mutta lähes.

Uncharted: The Nathan Drake Collection modernisoi upeat seikkailut PS4:lle

“Kokoelma sitoo langat yhteen ja tarjoaa uusille pelaajille syvemmän ymmärryksenhahmoista ja heidän motivaatioistaan ennen kuin he siirtyvät Uncharted 4:n pariin.”

“Se kertoo myös Nathanin tarinan ja kuvaa, kuinka hän on muuttunut vuosien mittaan. Kuinka iloinen seikkailija on kokenut myös kovempia ja pimeämpiä aikoja, jopa löytänyt rakkauden.”

Unchartedin ytimessä – The Nathan Drake Collection sitoo langat yhteen, haastattelussa Naughty Dog

 

 

Jukka O. Kauppinen

Muropaketin uusimmat