Uusimmat

Survariumin Freeplay-pelimuodosta vihdoin tarjolla lisätietoa

08.02.2015 14:00 Juho Anttila

Entisten S.T.A.L.K.E.R.-kehittäjien Survarium-räiskintää on kehitetty jo hyvä tovi. Peli on edennyt jo betatestivaiheeseen, mutta teoksen varsinaisesta myyntipointista, vapaasta Freeplay-pelimuodosta on ollut tarjolla kovin vähän tietoa. Nyt tilanne on vihdoin korjaantunut.

Peliä kehittävä Vostok Games on avannut sanaisen arkkunsa ja kertonut, mistä Freeplay-tilassa on oikeasti kyse. Freeplay:ssä pelaajat saavat tehtäviä, jotka on suoritettava kuolematta. Jos viikatemies yllättää, kaikki käytössä olleet varusteet jäävät ruumiin vierelle kaikkien lootattavaksi.

Pelialue on huomattavasti tavallisia PvP-karttoja laajempi. Freeplay-kartat ovat itse asiassa niin laajoja, ettei aloittelevalla pelaajalla ole edes mahdollisuuksia tutkia niitä läpikotaisin. Vaarallisimmat alueet vaativat huippuluokan varusteita tai tarinatehtävien pelaamista, ennen kuin niitä pääsee ihmettelemään.

Kentät eivät myöskään tule olemaan ruuhkaisia. Vostok Games tahtoo, että toisen pelaajan kohtaaminen on aina erityinen tapahtuma. Pelaajat eivät voi tietää onko eteen sattuva toinen pelaaja ystävä vai vihollinen. Tällä tavoitellaan mahdollisimman aitoa postapokalyptistä tunnelmaa. Pelaajien välisiä yhteenottoja pyritään järkeistämään myös muun muassa karmajärjestelmällä ja muilla vastaavilla mekanismeilla.

Uusi ja erikoinen konsepti, vai jälleen yksi DayZ-kopio? Kerrotun perusteella Freeplay seurailee DayZ-kaavaa, mutta tarjoaa myös omia ideoita. Kuinka hyvin tämä sitten onnistuu jää nähtäväksi. DayZ-genre on päässyt saturoitumaan pahasti, joten rutiinisuoritus ja uutuudenviehätys ei enää riitä pelaajille.

Lähde: Eurogamer

Lisää aiheesta

S.T.A.L.K.E.R. -seuraaja Survariumia betatestataan avoimesti

S.T.A.L.K.E.Rin hengenheimolainen Survarium valmistuu lupaavasti

S.T.A.L.K.E.R. 2 jäissä, tekijät uuteen firmaan