UUSIMMAT

Suurin osa konsolipeleistä julkaistaan nykyään vain diginä

11.06.2015 23:50 | Jukka O. Kauppinen

Tutkimusyhtiö EEDAR kertoo, että yhtiön analyysien mukaan jo kokonaiset 66 prosenttia konsoleille julkaistavista peleistä jaellaan vain ja ainoastaan digitaalisesti. Fyysisesti julkaistaan yhä vähemmän pelejä, ja ylipäätäänkin fyysisten pelien leikissä on mukana vähemmän kustantajia kuin ikinä aikaisemmin.

Vuosien 2008-2014 välisenä aikana Microsoftin, Nintendon ja Sonyn levyillä julkaisemien pelien määrä on laskenut vuositasolla 383 pelistä vain 145:een.

Samaan aikaan puhtaasti diginä julkaisevien firmojen määrä on kasvanut rutkasti, samoin pelien. Kun vuonna 2008 julkaistiin vain 102 peliä yksinomaan diginä, niin 2014 vain-diginä-pelien määrä oli jo 279.

Lähde: GamesIndustry

Keskustelu

Lisäksi olisi kiva tietää laskennassa käytettyjen pelien myyntien jakautuminen fyysinen vs. digitaalinen.

Ja myöskin tilastot rahojen jakautumisesta (tekijä, julkaisija, jälleenmyyjä ynnä mahdolliset välikädet) jakelutapakohtaisesti.

Olisi varmasti mielenkiintoista luettavaa, mutta mahtaako noista olla luotettavaa tietoa tarpeeksi tarjolla…

@1: Enimmäkseen konsoleilla ja muuten uudempien julkaisuiden kohdalla tuo pitänee jollain tavalla paikkansa, mutta kyllä silti väittäisin, että diginä ne pelit halvimmalla lähtee…

On se vaan jännä että ne fyysiset pelit on silti halvempia kuin digitaaliset. Sitähän sillon hehkutettiin että pelit olis halvempia. No paskanmarjat ole kuin kalliimpia. Itse haluan konsolipelit hyllyyn kuitenkin. Osittain siksi koska keräily vimma ja osittain halvemman hinnan takia. Ei oikein konsolipuolella ole samanlaisia alennuksia ollut mitä esmes Steam alessa.

Muropaketin uusimmat