Uusimmat

Taktinen avaruustömistely Space Hulk saapui Linuxille

29.01.2014 22:30 Teemu Viemerö

Space Hulk -lautapelin ystävät saivat viime vuoden syksyllä pelattavakseen videopeliversioinnin PC:lle. Nyt tanskalaisen Full Control -indiekehittäjän avaruustömistely saapui Linux-käyttöjärjestelmälle.

Warhammer 40.000-universumiin sijoittuva Space Hulk tarjoaa 15 tehtävän pituisen yksinpelikampanjan sekä moninpelin, joka yhdistää mukaansa myös PC- ja Mac-pelaajat. The Sword of the Halcyon- ja Defilement of Honour -DLC-kampanjat ovat myös Linux-käyttäjien saatavilla. Tulevaisuudessa julkaistavat lisäsisällöt saapuvat samanaikaisesti kaikille alustaversioille.

Miikka kertoi seuraavaa Space Hulk PC-version arvostelussa:

”Space Hulkin PC-versio on paperilla aika tiukka paketti, sillä se pyrkii siirtämään lautapelin kolmoslaitoksen suunnilleen sellaisenaan tietokoneen ruudulle. Kaikki tutut tehtävät, lautapelistä tutut säännöt, moninpeli joko vuorotellen samalla koneella tai netin välityksellä.

Kunnioitettava tavoite, varsinkin kun lautapeliä tehtiin tarkoituksella pieni ja 100 euron hintainen painos, jonka loputtua pelistä saa nykyään pulittaa huutokaupassa helposti kolminkertaisen summan, ellei enemmänkin. Löytyy hyllystä, jos joku haluaa joskus pelata!

Alkufiilikset ovatkin korkealla, sillä vaikka Space Hulk ei teknisesti olekaan ihan AAA-tason peli, on siinä silti tunnelmaa kun Terminatorit tömistelevät pitkin käytäviä, Storm Bolterit laulavat ja kuolevien Genestealerien huudot täyttävät käytävän. Oikeassa yläkulmassa komeileva kamera, joka näyttää tapahtumia Terminatorien perspektiivistä, on pelin todellinen mestarioivallus. Rätisevä ja heiluva kamerakuva lisää peliin reippaasti tunnelmaa!”

Kokoarvostelu luettavissa täältä: https://muropaketti.com/pelit/arvostelut/space-hulk

Lisätietoja: http://www.spacehulk-game.com/

Lisää aiheesta

Space Hulk (Mac, PC) 

Space Hulk Deathwing – FPS-räiskintää avaruuden syövereissä 

Space Hulk sai ilmaista lisäpelattavaa 

Space Hulk: Death Angel (lautapeli)