Uusimmat

Tarkka, luotettava ja huippulaadukas – voiko pelihiireltä enää enempää vaatia?

22.03.2016 10:00 Jukka O. Kauppinen

Miikka Lehtonen on antanut peleille kyytiä – ja kunnon välinein varusteutuneena. Herran korvilla taitavat yhä keikkua aiemmin testatut LucidSound-kuulokkeet, mutta mitäs kädestä löytyy? Kenties Logitechin uusi pelihiiri?

Yleiseltä suunnittelultaan G502 on erittäin miellyttävä kädessäpidettävä. Käytän itse hiirtä tilanteesta riippuen claw gripin ja palm gripin yhdistelmällä, ja hiiri soveltui erinomaisesti molempiin käyttötarkoituksiin. Muotoilu sopii hyvin käden linjoihin ja hiiren kyljet on pinnoitettu pehmeällä, mutta hyvin kitkaisalla kumipinnoitteella, jonka ansiosta se pysyy kädessä helposti ja kevyelläkin otteella.

Suoraan paketista otettuna G502 on turhan kevyt minun makuuni, mutta siihen löytyy lääke: mukana tulee nippu kulmikkaita lisäpainoja, joita voi sommitella hiiren pohjassa irroitettavan luukun alla oleviin koloihin. Ne on jaettu hiiren etu-, keski- ja takaosaan niin, että painotusta voi säädellä hyvin tarkasti mielensä mukaisesti.

Nappeja hiirestä löytyy riittävästi, eli 11. Pakollisten vasemman ja oikean painikkeen ohella hiiressä on kolmeen suuntaan liikkuva rulla, kolme peukalonappia, tarkkuuden säätelyyn tarkoitetut pikavalintanäppäimet sekä mekaaninen nappi, joka kontrolloi rullan toimintaa. Rullan saa joko vapautettua pyörimään täysin ilman vastusta, tai liikkumaan naksahdellen. Molemmat tavat toimivat hyvin. Rullan ratasmainen pinnoite on miellyttävä ja sormi tarttuu siihen sen verran hyvin, että rullaa pystyy käyttämään tarkasti ja tehokkaasti.

Hiiren painikkeiden sijoittelu sopi omiin käsiini erinomaisesti. Painikkeet ovat suuria ja loogisesti sijoiteltuja, joten kättä pystyy pitämään hiiren päällä luonnollisessa asennossa ja silti ylettymään kaikkiin tarvittaessa. Mutta tietenkin tämä on hyvin yksilöllistä: jos kätesi on merkittävästi eri kokoinen kuin minulla, sama ei välttämättä pidä enää paikkaansa.

Lue koko artikkeli: Logitech G502 – legendaarisen pelihiiren uusi tuleminen?

Logitech G502 Proteus Spectrum

Lisää aiheesta

Razer Mamba – testissä sykkivä, säkenöivä, hintava pelihiiri

Roccat Nyth MMO Mouse – pelikenttien kuningastiikeri

Steelseries Rival –pelihiiressä on kaikki vähän paremmin

Testissä Logitech G302 Daedalus Prime – näppärä pikkuhiiri mobailijoille

Turtle Beach Drift – kangas on uusi musta

Xbox One saa hiiri- ja näppäimistötuen

Jukka O. Kauppinen

Muropaketin uusimmat