Uusimmat

Teemu Selänne tähdittää NHL 07:aa

28.06.2006 11:10 Jukka O. Kauppinen

Electronic Arts (EA) solmi yhteistyösopimuksen suomalaisen kiekkolegendan Teemu Selänteen kanssa. Sopimuksen myötä Selänne nähdään syksyllä 2007 maailmanlaajuisesti lanseerattavan NHL 07 –lätkäpelin paikallisena keulahahmona.

EA:n NHL-sarja on maailman suosituin jääkiekkopeli, jonka 07-versio vie ensi syksynä pelaajat taas kaukalon keskelle. Suomalaisille pelaajille luvataan autenttista taitokiekkoa Selänteen johdattamana.

”Maailman jääkiekkoammattilaisten ehdottomaan tähtikaartiin kuuluva Selänne on aina osoittanut pettämätöntä taistelutahtoa NHL:n kiekkokuvioissa, ja varsinkin Teemun menneen kauden loistavat tulokset Anaheimissa teki hänestä helpon ykkösvaihtoehdon konsolikiekon keulahahmoksi. Teemu edustaa juuri sellaista jääkiekkoa, josta NHL 07 pelissäkin on kyse; taitavaa, älykästä ja nopeata. Olemme erittäin innostuneita tästä yhteistyömahdollisuudesta, joka ei tule rajoittumaan vain Teemun nimen käyttöön”, kehuu EA:n tuotepäällikkö Henrik Jurgens.

Jokereissa vuonna 1987 uransa aloittanut Selänne on saavuttanut lajissaan miltei kaiken mahdollisen. NHL:n leiviin Selänne siirtyi 1992, jolloin kanadalaisen Winnipeg Jets -joukkueen suomalaispelaaja myös valittiin vuoden tulokkaaksi. Finnish Flashiksi nimetyn Selänteen ennätystä – 76 maalia ja 132 pistettä – ei vielä tähän päiväänkään ole rikottu.

Vuosi 1996 vei Selänteen yhdysvaltalaiseen Mighty Ducks of Anaheimiin, jonka paidassa hän taisteli kuutena peräkkäisenä kautena, muun muassa Paul Kariyan aisaparina. Pelattuaan kaudet 2001-2003 San Jose Sharkseissa ja kauden 2003-2004 Colorado Avalanchessa, Selänne palasi syksyllä 2005 Mighty Duckseihin. Viime tammikuussa, 13 NHL:ssä pelatun kauden jälkeen

Selänne saavutti vain harvan ja valitun kiekkotaitajan rikkoman 1 000pisteen rajan. NHL-uransa ohella Selänne on tahkonnut muun muassa neljät olympialaiset ja neljät MM-kisat Suomen Leijonien väreissä.

EA on julkaissut NHL-lätkäpelejä jo 16 vuoden ajan ja jatkoa seuraa, EA näet kertoi solmineensa jatkosopimuksen tärkeimpien lätkäliittojen kanssa vuoteen 2012 saakka.

Uudistuneen NHL 07:n kehityksestä vastaa EA SPORTSin jääkiekkoon erikoistuneet suunnittelutiimit Montrealissa ja Vancouverissa.

Peli ilmestyy PlayStation 2:lle, PSP:lle, Xbox 360:lle, Xboxille sekä pc:lle.

Muropaketin uusimmat