Uusimmat

Telltale paljasti viisi uutta peliä

21.02.2011 11:55 Juho Anttila

Maanmainioista seikkailupeleistään tuttu Telltale Games on parhaillaan hurjassa vauhdissa. Rakastettuun Paluutulevaisuuteen -elokuvasarjaan perustuva pelirypäs on ehtinyt toiseen osaansa ja Jurassic Park -pelikin valmistuu hyvää vauhtia. Vähäisemmälle porukalle tässä riittäisi jo pureskelemista, mutta Telltale nostaa panoksia julkistamalla kerralla kokonaista viisi uutta peliä tai pelisarjaa.

Zombieaiheiseen sarjakuvaan ja televisiosarjaan perustuva The Walking Dead sopii kuin silmämuna elävän kuolleen kouraan Telltalen episodimaiseen julkaisutapaan. Robert Kirkman, alkuperäisen sarjakuvan luoja toimii laadun takeena. Epäilyksiä herättää lähinnä se, miten humoristisista peleistään tuttu Telltale käsittelee näinkin tylyä aihepiiriä.

Fables perustuu niin ikään sarjakuvaan. Bill Willinghamin luomassa tarinassa joukko kansantaruista tuttuja hahmoja joutuu pakenemaan kotimaastaan valloittajien tieltä. Porukan tie vie New Yorkiin, jonne satuhahmot perustavat oman kommuuninsa. Asetelma tarjoaa oivat kehykset monenlaisille tarinoille, mutta projektista ei valitettavasti vielä ollut saatavilla tarkempaa tietoa.

Huonotapainen rikosetsivä Hector on Suomessa vähemmän tunnettu hahmo. iPhonelle ilmestyvän Hector: Badge of Carnagen ensimmäinen osa on kuitenkin jo ulkona. Trilogian mittaiseksi venyvä tarina käännetään myös PC:lle, Macille ja iPadille. Telltalen mainio oma Puzzle Agent saa myös monen kaipaamaa jatkoa.

Ehkä mielenkiintoisin julkistus on kuitenkin uusi King’s Quest -tarina. Telltale on osoittanut kykynsä klassikoiden jatko-osien parissa ennenkin, joten uusi King’s Quest istuu hyvin Sam & Maxin ja Tales of Monkey Islandin seuraan. Viimeksi mainituista puheen ollen, niin mielenkiintoisia kuin uudet julkaisut ovatkin, toivon hartaasti että myös Sam & Maxin ja Guybrush Threepwoodin seikkailut saavat jatkoa mahdollisimman pian.

Lisätietoja: http://www.telltalegames.com/community/blogs/id-764

The Walking Dead: http://www.telltalegames.com/walkingdead

Lue myös

13 000 ihmistä äänesti kaikkien aikojen pelisankarit

Cities in Motion (PC)

Killzone 3 ja Guerrilla Gamesin Jan-Bart van Beek – kuuntelemme fanejamme

Zeit2 (PC, Xbox 360)