Uusimmat

Testasimme: Warframe ja neljä muuta Xbox Onen ilmaispeliä

07.02.2017 12:00 Muropaketin toimitus

Xbox Onelle on tarjolla monipuolista pelattavaa myös ilmaiseksi. Testasimme viisi F2P-peliä, joiden joukkoon mahtuu kamppailua, toimintaa ja MMO-roolipeliä.

Joskus pankkitili ei salli lähteä peliostoksille, vaikka kuinka haluaisi. Kuten muillekin alustoille, myös Xbox Onelle on onneksi tarjolla lukuisia ilmaispelejä, joista tässä viisi suositeltavaa. Osa peleistä tai niiden moodeista edellyttää Xbox Liven kultajäsenyyttä.

Aiemmin testasimme myös viisi ilmaispeliä PlayStation 4:lle.

1. Warframe

Digital Extremes
Saatavilla myös: PC / PS4

Warframe on ollut tarjolla jo parisen vuotta, mutta se ei Digital Extremesin toimintapeliä ole huonontanut. Hieman Bungien Destinyä (2014) muistuttava peli tarjoilee kolmannen persoonan toimintaa ja räiskintää, joko moninpelinä tai yksinpelinä. Tarjolla on tarinallisia tehtäviä yksin tai yhteistyössä, sekä PvP-kamppailua toisia pelaajia vastaan.

Warframe näyttää erittäin hyvältä ja pelituntuma on sulava. Pelihahmoina toimivat tennot ovat jotain Destinyn guardianien ja ninjojen väliltä, ja pelissä on jo ensimetreiltä lähtien valinnanvaraa taistelustrategiassa. Tutoriaali tutustuttaa pelin perusteisiin vaivattomasti ja Warframessa onkin erittäin matala aloituskynnys.

2. Happy Dungeons

Toylogic Inc
Xbox One -yksinoikeuspeli

Kaikki toimintaroolipelien ei tarvitse olla synkkiä ja verisiä! Aiemmin Happy Wars -taistelupelillään (2012) kohtuullisia arvioita saanut Toylogic julkaisi viime syksynä uuden Happy Dungeons -moninpelinsä, jossa pelaajat pääsevät seikkailemaan pastellinvärisessä fantasiamaailmassa suuripäisiä vihollisia hutkien.

Hauska toimintaroolipeli tarjoaa helpostilähestyttävää hutkimista, joka menee kevyenä viihteenä yksinkin, jos peliseuraa ei satu löytymään. Pelin maailmassa tuskin viihtyy kymmeniä tunteja, mutta yksinkertaisten perusteiden ansiosta sen pariin on helppo palata uudelleen lyhyenkin session ajaksi.

3. Dead or Alive 5 Last Round: Core Fighters

Team Ninja
Saatavilla myös: PC / PS3 / PS4 / Xbox 360

Dead or Alive 5 Last Roundin (2015) rajoitettu ilmaisversio tarjoaa juuri sitä mitä kuvittelisikin. Pelisarjan tutusta turpajuhlasta pääsee nauttimaan veloituksetta muutamalla hahmolla, ja tarjolla ovat käytännössä kaikki pelimoodit, paitsi Story Mode, josta täytyy maksaa erikseen. Peliä voi lisäksi täydentää helposti ostamalla yksittäisiä hahmoja (tai jonkun tolkuttoman monesta asusta).

Rajoitettu Core Fighters versio on pelattavuudeltaan taattua Dead or Alive -laatua, aloituskynnys on matala, ja pelaaja tulee nopeasti haalineeksi joukon Achievementtejä vain peliä kokeillessaan. Core Fighters peittoaa myös heittämällä Xbox Onen toisen ilmaispelattavan kamppailupelin, Killer Instinctin (2013), sillä jälkimmäisen rajoitettu versio tarjoaa kerrallaan pelattavaksi vain yhden pelihahmon.

4. DC Universe Online

Daybreak Game Company
Saatavilla myös PC / PS3 / PS4

Supersankareiden ystävien kannattaa ehdottomasti kokeilla DC Universe Onlinea, joka saapui viime vuonna pitkän odotuksen jälkeen myös Xbox Onelle. Vaikka peli näki alunperin päivänvalon jo vuonna 2011, on se edelleen kelvollinen MMO-toimintapeli, jossa jokainen saa supersankarin viitan harteilleen.

Hahmon luominen ja DC:n moninpeliuniversumiin sukeltaminen on tehty helpoksi, ja pelaajalla on rutkasti valinnanvaraa supersankarinsa tyylissä: Voit joko jäljitellä DC:n tunnettuja sankareita tai rakentaa omasi taistelutyyliä ja supervoimia myöten. Tutorial-tehtävä ei tuota haasteita ja sen jälkeen pääseekin jo seikkailemaan vapaasti MMO-pelin maailmassa. Taistelu on vauhdikasta ja sujuvaa, vaikka lentävien hahmojen kontrollointi jättääkin toivomisen varaa.

Graafisesti peli ei enää vuonna 2017 päätä huimaa, mutta jos ei odota visuaalista loistoa, on DC Universe Online kokeilemisen arvoinen.

5. APB: All Points Bulletin

Realtime Worlds / Reloaded Productions
Saatavilla myös: PC / PS4 (tulossa)

APB on PC:llä jo vuonna 2010 ilmestynyt MMO-toimintapeli, joka muistuttaa GTA Onlinea (2013). Ei tulekaan yllätyksenä, että kehitystä johtanut David Jones tunnetaan Grand Theft Auton (1997) ja Crackdownin (2007) kehittäjänä.

All Points Bulletin sijoittuu San Parron fiktiiviseen kaupunkiin, jossa rikollisuus rehottaa ja lainsäädäntö antaa kenelle tahansa valtuudet ottaa lain omiin käsiinsä. Pelaajan täytyy hamoa luodessa asettua joko rikollisten tai virkavallan puolelle, ja käydä kamppailuun toista osapuolta vastaan avoimessa pelimaailmassa. APB jättää graafisesti ja pelattavuudeltaan toivomisen varaa, mutta ilmaista GTA Onlinen korviketta tai muuten vaan MMO-anarkiaa kaipaaville sitä voi varauksella suositella. Valitettavasti peli on ilmeisesti kärsinyt melkoisista toimivuusongelmista Xboxilla ainakin ajoittain.

Plussaa on kuitenkin se, että peliseuraa löytyy helposti ja APB näyttäisikin olevan melko suosittu. Peli kääntyy myöhemmin tänä vuonna myös PlayStation 4:lle.

Lisää ilmaispelisuosituksia eri alustoille löytyy esimerkiksi GamesRadarin tammikuussa julkaistusta artikkelista.

f2p
Kaikki jutut aiheesta

Muropaketin uusimmat