Uusimmat

The Rogue Prince of Persia ilmestyi trailerin kera

Kuva: © Ubisoft

28.05.2024 22:03 Muropaketin toimitus

The Rogue Prince of Persia on nyt saatavilla PC:lle early access -pelinä.

Evil Empire -pelistudion kanssa yhteistyössä kehitetty kaksiulotteinen toiminta- ja tasohyppelypelin yhdistelmä on tuulahdus menneiden vuosikymmenten pelattavuutta ja estetiikkaa. Pelissä yhdistyvät toisiinsa esittelytekstin mukaan vimmaiset taistelut, taitoa vaativat tasoloikkakohtaukset ja roguelite-pelityylin lainalaisuudet.

Niin sanottuna early access -versiona julkaistu peli on alussa saatavilla alennushintaan ja sisältää osan lopullisen pelin versiosta. Pelin päivittyessä sen ostaneet pelaajat saavat myöhemmät lisäykset samaan hintaan. Aloitusversiossa mukana on kuusi kokonaista pelialuetta, kahdeksan pääasetta, kuusi aputyökalua, kaksi pääviholliskohtaamista ja 30 tehosteosaa oman hahmonsa virittämiseen. Näitä toisiinsa liittämällä löytyy valtava määrä erilaisia yhdistelmiä, joiden avulla haastavat kohtaamiset voidaan voittaa.

Pelin saapuessa versionumeron 1.0 julkaisumuotoon luvassa on lisää uusia pelitasoja ja enemmän pomovastustajia sekä uusia aseita, rivivihollisia ja päivitysosia. Mukaan otetaan myös lisäyksiä yhteisöpalautteen perusteella.

The Rogue Prince of Persiassa pelaaja matkaa myyttiseen tulkintaan Ctesiphonista, joka oli aikoinaan persialaisen keisarikunnan sydän. Proseduraalisesti luodut kentät haastavat prinssin monin eri tavoin, kuten ansoin, vihollisin ja vaikeasti edettävin rakennelmin. Matkan varrella prinssi kerää aseita, apuvälineitä ja työkaluja, jotka auttavat häntä etenemisessä.

Taidoista tärkein on akrobaattinen eteneminen, jossa hyödynnetään loikkia, seinäjuoksuja ja muita vauhdikkaita erikoisliikkeitä. Viholliset kuitenkin tekevät etenemisestä vaikeaa, jonka lisäksi hunneilla on puolellaan ainutlaatuisia taikavoimia. Ennen pitkää hahmo saattaa kokea ennenaikaisen kuoleman, jolloin sankari palautuu aiempaan lepopaikkaan. Roguelite-pelille ominaisesti kuolema ei kuitenkaan ole pelin päätepiste, vaan ainoastaan hidaste ja matka jatkuu tästä vanhat voimat säilyttäen ja virheistä oppien.