Uusimmat

Tiesitkö tämän: Nintendo pyöritti seksihotelleja

12.01.2011 23:00 Jukka O. Kauppinen

Japanissa moni asia on toisin. Esimerkiksi niin sanotut love hotelit ovat tuttuja paikkoja monille maksullisen tai muuten vain pikaisen rakkauden ystäville, kiitos sikäläisen ylikansoituksen ja laillistetun prostituution. Myös Nintendo on kunnostautunut aikoinaan tällä saralla.

Love hotelit syntyivät toisen maailmansodan jälkeen, kun nopean rakkauden hetkiin tarvittiin hotellihuonetta vain muutamaksi tunniksi. Sittemmin niistä kehittyi kokonainen oma majoitusteollisuuden alansa, jolla moni hotelliketju on myös erikoistunut tarjoamaan omia, erityisempiä palvelujaan. Osa lemmenhotelleista tarjoaa asiakkailleen myös peliviihdettä vuokrattavien PlayStationien ja Wii-konsolien merkeissä.

Myös Nintendo oli aiemmin mukana tässä bisneksessä. Yhtiö rakensi oman lemmenhotelliketjunsa 1960-luvulla. Menestys näissä peleissä ei kuitenkaan ollut kummoinen, vaikka jopa Nintendon oma toimitusjohtaja Hiroshi Yamauchi oli omien tuntihotelliensa vakituinen asiakas.

1970-luvulla yhtiö suuntasi energiaansa toisenlaisiin leikkeihin laajentamalla lelu- ja peliosastoaan. Mutta vasta vuonna 1981 julkaistu Donkey Kong -kolikkopeli oli Nintendolle se valtaisi kaupallinen läpimurto, jonka myötä yhtiö riisui turhat haaraosastonsa ja muuttui nykyisenkaltaiseksi menestyväksi organisaatioksi. Ilman lemmenhotelleja, pikariisikauppoja tai taksiyhtiötä.

Lue myös

Golden Sun: Dark Dawn (DS)

Kun kaikki muu pettää, käytä tissejä: 3D-uimapukutytöt ovat PS3:n salainen ase!

Remedyn seuraava peli: Death Rally

Vuoden 2010 parhaat pelit -äänestyksen tulokset

Muropaketin uusimmat