Uusimmat

Tim Schafer harmittelee epäonnistunutta Brütal Legend -markkinointia

06.09.2012 10:30 Juho Anttila

Brutal Legend

Muistatteko vielä Brütal Legendin? Pelin, joka huokui aitoa metallihenkeä jokaisella pikselillään. Itse ihastuin heviseikkailuun kovasti, mutta monen mielestä teoksen taktiset massataistelut olivat virheliike. Brütal Legendin kehittäjä Tim Schafer muistelee Eurogamerin haastattelussa, mikä pelin markkinoinnissa meni vikaan.

Schaferin mukaan suurin virhe tehtiin, kun strategiapeliosuus häivytettiin kokonaan pelin markkinoinnissa. Pelin alkuperäinen julkaisija Vivendi Games meni niin pitkälle, että he kieltäytyivät tyystin puhumasta Brütal Legendista reaaliaikaisena strategiapelinä. Lopullinen julkaisija Electronic Arts ei varsinaisesti piilotellut pelin tätä puolta, mutta ei myöskään aktiivisesti tuonut sitä esille.

Myöskään pelin alkupuolta esitellyt demoversio ei antanut juurikaan vihjeitä pelikokemuksen oleellisesta osasta. Pelaajat odottivat saavansa toimintapelin, kun lopullinen teos olikin todellisuudessa strategiapelin ja toimintapelin yhdistelmä. Tämä aiheutti monelle pettymyksen.

Tim Schaferin mukaan tilanne olisi voinut olla erilainen, jos kommunikaatio pelaajien suuntaan olisi toiminut paremmin alusta saakka. Strategiaosioista saatava palaute olisi ohjannut pelin kehitystä ja toisaalta pelaajat olisivat osanneet varautua paremmin siihen, minkälainen lopullinen peli olisi. Markkinointiviestinnässä tehtyjen virheiden vuoksi Brütal Legend ei saanutkaan lopulta aivan niin lämmintä vastaanottoa kuin se olisi ansainnut.

Double Finen peleistä kiinnostuneiden kannattaa lukea alkuperäinen haastattelu Eurogamerin sivuilta. Brütal Legend -muisteloiden lisäksi Tim Schafer kertoo paljon näkemyksiään yrityksensä nykytilasta, tulevista pelijulkaisuista ja alan muuttuvista bisnesmalleista. Mielenkiintoista luettavaa.

Lähde: Eurogamer

Lisää aiheesta

Brütal Legend (PS3, Xbox 360)

Brutal Legendin toinen lisäri on Hammer of Infinite Fate

Double Finen seuraava peli? Ilmaispelattava supersankarimanagerointi!

Lue myös

The Walking Dead Episode 3: Long Road Ahead (Mac, PC, PS3, Xbox 360)

Guild Wars 2 -matkapäiväkirja – osa 3: Kehitys kehittyy

Ehditkö ollenkaan kesänviettoon? Näillä peleillä voit vielä yrittää päästä tunnelmiin!

Nyt se on virallista: Ubisoft hylkäsi pysyvän DRM-tarkistuksen