Uusimmat

Tim Schafer nousi puolustamaan paskamyrskyn keskelle joutunutta Peter Molyneuxia

22.02.2015 10:00 Juho Anttila

Pelimaailman suurisuuna tunnettu Peter Molyneux on ollut viime aikoina keskellä melkoista paskamyrskyä. Yhteisörahoitettu jumalpeli Godus on kärsinyt jos jonkinlaisista ongelmista ja Molyneuxia ollaan ristiinnaulittu julkisesti aika rujollakin tavalla monenlaisista katteettomista lupauksista.

Nyt Molyneux on saanut nimekkään puolustajan. Double Fineä vetävä pelilegenda Tim Schafer on nimittäin noussut puhumaan Molyneuxin puolesta, tai tarkemmin sanottuna miehen kokemaa kohtelua vastaan. Schaferin mielestä mopo on lähtenyt kommentoijien käsistä pahemman kerran.

Schafer toteaa, että ymmärtää toki hyvin myös pelaajien näkökulman. Monenlaisia lupauksia on annettu ja kiukku niiden toteutumatta jäämisestä on oikeutettua. Mies muistuttaa vain, että Molyneuxin kohtaamat ongelmat ovat kaikkea muuta kuin harvinaisia peliprojekteissa. Kehittäjätkin ovat vain ihmisiä, jotka tekevät virheitä jatkuvasti.

Tim Schafer ei toki ole ollut viime vuosina itsekään täysin turvassa kritiikiltä. Firman yhteisörahoituskomeetta Broken Agen kehitys ei mennyt ihan alkuperäisen suunnitelman mukaisesti ja muissakin projekteissa on nähty yskimistä. Ehkä tämä selittää omalta osaltaan sen, miksi Schafer nousee niin hanakasti puolustamaan kollegaansa. Toisaalta pakko se on myöntää, on Schafer myös kommenteissaan ihan oikeassa.

Lähde: The Market for Computer and Video Games

Lisää aiheesta

Myrskyn silmässä: Peter Molyneux

Peter Molyneuxin synkkä putki jatkuu: nyt vedätetään jo kilpailuvoittajiakin

Kehittäjä itse epäilee: Molyneuxin Godus ei täytä lupauksiaan