Uusimmat

Toimiiko Civilization avaruudessa? Domen arvostelussa Civilization: Beyond Earth

23.10.2014 20:30 Muropaketin toimitus

Civilization V on hyvä peli, loistava jopa. Itsekin olen sitä pelannut aivan liikaa paitsi työn, myös harrastuksen puolesta. Vaan miten mahtaa käydä, kun Firaxis palaa kaivokselle jälleen kerran ja julkaisee Civilization: Beyond Earthin?

Paperillahan Civilization: Beyond Earthin pitäisi olla enemmän sukua Firaxiksen legendaariselle Alpha Centaurille kuin Civilization V:lle, mutta käytäntö on vähän toisenlainen. Peli kun tuntuu välillä Civ V -modilta. Mutta on siinä jotain omaakin.

Beyond Earthin oma anti on pääasiassa lähinnä pino muokkauksia Civilization V:stä tuttuihin juttuihin. Muistatko vaikkapa edellisestä pelistä barbaarit? Ne karvaiset paskiaiset, joita paukahteli vähän väliä kartalle riehumaan, aiheuttamaan pahennusta ja toimimaan maalitauluina pelaajan sotilasyksiköille?

No, nyt barbaarit ovat muukalaisia, niitä planeetan alkuperäisasukkaita. Eivätkä ne toimi ihan niin kuin ennen. Ensinnäkin ne ovat lähtökohtaisesti yleensä rauhanomaisia, mitä nyt välillä kerrostalon kokoinen siege worm pyöräyttää puolet pelaajan maista paskaksi viattomuuttaan. Toisekseen tilannetta voi kehittää muutenkin kuin ampumalla kaikki päreiksi kenttätykistöllä.

Joko taistelu-uupumus on vienyt parhaan terän vai vieläkö Civilization jaksaa viehättää?

Lue arvostelu ja ota selvää!