Uusimmat

Toinen mielipide: Batman seikkailee sujuvammin PC:llä

05.09.2016 21:00 Jukka O. Kauppinen

Taas on aika jakaa laajennettua viisautta. Tällä kertaa Juho Anttila mietiskelee Telltalen Batman-seikkailupeliä omalta, PC-painotteiselta näkökulmaltaan, ja huomaa jotta hommahan toimii vallan hyvin.

Arvosteluun lisätyn mielipiteen löydät varsinaisen jutun leipätekstin alta.

Batman Episode 1: Realm of Shadows rakentaa pohjaa suuremmalle seikkailulle (PC, PS4, Xbox One)

Lainaus mielipiteestä:

Koska Batman on itsellenikin supersankareista ehkä rakkain, katsoin erityisesti käsikirjoitusta sangen kriittisin silmin. Episodin ensimetreillä homma haiskahti jopa hieman virkamiesmäiseltä rasti ruutuun tarkistuslistalla -Batmaniltä. Onneksi loppumetrien paljastukset toivat juoneen sellaisia sävyjä, joita Batman-sovituksissa on harvemmin totuttu näkemään. Yhtäkkiä Bruce Wayne joutuukin kohtaamaan aivan uudenlaisia haasteita enkä malta odottaa, mihin suuntaan tarina lepakkomiehen vie.

Mitä pelillisiin tekijöihin tulee, Telltale Games on oikeastaan luonut aivan lajityyppinsä. Perinteinen seikkailupeli maistuisi vieläkin, pidinhän erityisesti Sam & Max -uudelleenlämmittelyistä kovasti, mutta sen laatuista pelikokemusta on nykyään syytä etsiä muualta. Enkä tiedä, sopisiko moinen Batman-teemaan edes kovin hyvin. Sen sijaan toivon, että tulevissa episodeissa nyt esiteltyjä salapoliisimekaniikkoja uskalletaan kehitellä eteenpäin silläkin uhalla, että sunnuntaipelaaja joutuu raapimaan päätään kerran jos toisenkin.

Juho Anttila

Lue koko arvostelu: Batman Episode 1: Realm of Shadows rakentaa pohjaa suuremmalle seikkailulle (PC, PS4, Xbox One)