Uusimmat

Trenched ei tule ikinä Eurooppaan. Iron Brigade sen sijaan…

16.08.2011 17:00 Miikka Lehtonen

Tapahtui kesäkuussa: Trenched julkaistiin pitkin maailmaa ja havaittiin hyväksi peliksi. Mutta ei EU-alueella. Täällä pelaajien odotus vaihtui nopeasti epäuskoon ja sitten syvään turhautumiseen, kun peliä ei näkynyt tai kuulunut, eikä kukaan kommentoinut tapahtumia. No, nyt se peli sitten tulee, mutta eri nimellä.

Microsoftin edustajia on saattanut harmittaa kesäkuusta asti. Aivan viime hetkellä, ilmeisesti ihan julkaisupäivän aamuna, joku huomasi, että portugalilainen jantteri aikoi valloittaa maailmaa Trench-lautapelillään. Lautapeliä ei oikeasti ollut olemassa ja miehen suurista ”pelini on shakin veroinen mestariteos” -tason puheista huolimatta sen tuotantoa ei edes aloiteta ennen kuin aikaisintaan syksyllä. Tästä huolimatta EU:n tekijänoikeudet olivat sitä mieltä, että Trench johdannaisnimineen oli Portugalin serkun hallussa. Ja niin Trenchedin julkaisu blokattiin.

Tästä alkoikin sitten tasainen V-käyrän nousu vähän joka puolella. Microsoftilla ynnäiltiin, mikä ratkaisu tulisi lopulta halvimmaksi, Portugalin miehen ostaminen ulos oikeuksistaan vai pelin uudelleennimeäminen. Double Fineä taas harmitti koska heidän arvostelu- ja myyntimenestykseksi noussutta peliään ei nähty lainkaan puolessa Microsoftin markkina-alueista ja pelaajia, koska peliä ei näkynyt, eikä virallisilta tahoilta irronnut mitään selityksiä, vain laimeita toiveita siitä, että ehkä vielä jonain päivänä…

No, se päivä on nyt, sillä Microsoft ilmoitti tiedotustilaisuudessaan, että Trenched tullaan näkemään Euroopassa syyskuun aikana nimellä Iron Brigade. Olisi niitä parempiakin nimiä ollut, mutta pääasia on se, että peli tulee vihdoin ulos ja pitkä kansallinen painajaisemme voi päättyä. Nyt suurempi kysymys onkin, kuinka monta pelaajaa kolme kuukautta vanha peli tässä vaiheessa kiinnostaa, kun syksyn pelitykitys on aivan aluillaan.

Lähde: Eurogamer

Lue myös

Lunta, partaa ja isoja aseita Borderlands 2:n ensimmäisessä trailerissa!

Valikoima oudoimpia ja hölmöimpiä modeja maanantain iloksi

”PS Vita tulee olemaan kuin hirvikolari”

Kinectistä tuli yllättäen kova 3D-mallinustyökalu