Uusimmat

Trials Evolution aiheuttaa raivohalvauksia ja hajotusta – ja koukuttaa täydellisesti

23.04.2012 21:00 Jukka O. Kauppinen

Redlynx ja Trials. Siinä kombo, joka on pitänyt otteessaan jo aika pahuksen pitkään. Muistan hyvin pelisarjan varhaisemmat versiot, joista jalostui vuonna 2008 mainio Trials 2 Second Edition. Ja sitten jysähti. Trials HD oli vuoden 2009 paras Xbox Live Arcade -peli. Ja nyt taidamme tietää mikä on parasta XBLA:ta vuonna 2012. Miikka Lehtonen raportoi…

Ei mene aikaakaan ennen kuin yksittäiset haasteet vaihtuvat kamaliin ohjaimenhajoittajakomboihin, joissa pitää vauhdilla hypätä rotkon yli todella jyrkkään ja pieneen mäkeen, johon ensin pysähdytään, ettei prätkä kimpoa takaisin rotkoon ja ponnistaa siitä mäen päällä olevan laatikon yli. Ja tämä esimerkki on vasta pelin puolivälistä!

Trials-pelien perinteiseen tyyliin prätkänsä saa palautettua edelliselle hyvin sijoitetulle checkpointille silmänräpäyksessä nappia painamalla, mikä tuleekin tarpeeseen. Vaikeammissa kentissä on ihan rutiininomaista joutua yrittämään tiettyjä kohtia uudelleen kymmeniä, ellei jopa satoja kertoja. Pelin laadusta kertoo paljon se, että näin myös tehdään sen sijaan, että ohjain lentäisi seinään vartin jälkeen. Tai no, ainakin näin tehdään pienen tauon jälkeen, sillä ragequitit ovat Trialsissa aika yleinen ilmiö.

Mutta missä sitten juju? Jos kenttiä voi yrittää uudelleen loputtomiin, onko peli pelkkää brute forcea? Ei suinkaan, sillä saavutuksista jaetaan mitaleja sen perusteella, miten nopeasti ja miten pienillä virheillä maaliin pääsee. Lopullisena tavoitteena on aina pääsy maaliin ilman virheitä, tai vaikeimmissa kentissä vain parilla virheellä. Ja todella hienosti tämä on myös realistinen tavoite, sillä pelatessaan oppii koko ajan uutta ja ajotuntuma on jo parin tunnin pelailun jälkeen aivan erilainen kuin pelin alussa. Mestarillista pelisuunnittelua.

Lue koko arvostelu: Trials Evolution (Xbox 360)

Suosittelemme

Todellinen helmi, jossa tekninen toteutus, tarinankerronta, omaperäisyys ja vetovoima yhdistyvät harvinaisella ja mielenkiintoisella tavalla.

Lisää aiheesta

Trials 2: Second Edition (PC)

Mitä muuta Trials 2:sta voi sanoa? Vielä yksi kerta. Se ärsyttää ja turhauttaa,  mutta sitä uutta ennätystä ei voi yksinkertaisesti voi päästää käsistään. Jos taas verenpaine nousee herkästi hengenvaarallisiin lukemiin, voi kysyä haluaako rääkätä itseään Trialsilla.

Trials HD (Xbox 360)

Trials-pelisarja on pohjimmiltaan hyvin yksinkertainen: ajat prätkällä lyhyen kentän päästä päähän ja siirryt seuraavaan. Myös kontrollit ovat mitä simppeleimmät. Prätkästä löytyy kaasu ja jarru, sekä mahdollisuus nojata eteen- ja taaksepäin. Voiko muka olla vaikeaa? Kuten tuhannet kohonneet verenpaineet ja spontaanisti kaljuuntuneet pääkopat todistavat, voi. Voi Jeesuksen tähden, voi.