Uusimmat

Tuhannet huijarit saivat kenkää Rainbow Six Siegestä

19.08.2016 20:00 Miikka Lehtonen

Eräs Rainbow Six: Siegen PC-version ikävimmistä jutuista on ollut huijaus. Huijareista on valitettu pelin betaversioista asti, mutta asialle ei pitkään aikaan tehty mitään. Pelistä kun ei mitään kunnon huijauksenestoa löytynyt ennen kuin verrattain äskettäin. Kun se lisättiin, tulosta tuli nopeasti.

Alkuperäisessä Rainbow Six: Siegessä ei käsittääkseni ollut minkäänlaista huijauksenestoa, eikä peliin julkaisun jälkeen päivitetty FairFight-systeemikään ehkä ollut aivan sitä viimeisintä huutoa. Nyt aukkoja on tilkitty, sillä Ubisoft lisäsi äskettäin Rainbow Six: Siege -nettiräiskintäänsä BattlEye-nimellä kulkevan huijauksenestojärjestelmän. BattlEye tarkkailee pelaajan koneessa pyöriviä prosesseja ja pyrkii esimerkiksi tunnistamaan, milloin Rainbow Six: Siegen muistialuetta manipuloidaan ulkopuolelta. Tulosta on tullut, sillä ensimmäisen viikkonsa aikana BattlEye on tunnistanut pelistä tuhansia huijareita, joista 3800 on saanut bännit pelistä.

Huijareiden metsästys ei lopu tähän, sillä Ubisoft ilmoitti saman tien, että jatkoa on tulossa. Kuten fiksua onkin, BattlEyen kautta tunnistetut huijarit bännätään aalloissa ja pienellä viiveellä, jotta huijausohjelmien tekijät eivät voi niin helposti yrittää tunnistaa, millä keinoilla heidän ohjelmansa havaitaan. Jos bännit olisivat välittömät, olisi helppoa kokeilla erilaisia keinoja, kunnes joku niistä menee läpi.

Hieno homma joka tapauksessa, sillä huijauksenesto on eräs toimivan ja terveen moninpeliyhteisön perusvaatimuksista. Jatkakaa siis samalla linjalla, Ubisoft!

Lähde: Ubisoft