Uusimmat

Twitch vie huijarit oikeuteen – monilla kanavilla väärennetään katsojalukuja

20.06.2016 14:00 Jukka O. Kauppinen

Joskus on kummasteltu, että ”miten ihmeessä tuollakin kamalalla Twitch-striimaajalla on noin paljon katsojia?” Vastaus voi olla tämä: ei sillä oikeasti ollutkaan.

Maailma on näet huijareita täynnä, ja aivan kuten erilaisissa some-palveluissa voi ostaa tykkäyksiä ja seuraajia, myös Twitchissä voi ostaa ”katsojia”.

Tilanne on mennyt jopa niin pahaksi, että Twitch on ottanut käyttöönsä kovemmat aseet. Niin sanottujen viewbotting-palvelujen bannailun lisäksi firma on haastanut oikeuteen seitsemän kaikkein törkeintä firmaa, jotka tarjoavat striimikanaville väärennettyjä katsojia, tietenkin rahaa vastaan.

Keinotekoisesti kasvatetuissa katsojamäärissä on näet se hyvä puoli, että mitä enemmän katsojia, sitä enemmän se houkuttaa muitakin katsojia. Ja nämä taas sitten houkuttavat sponsoreita, lahjoittajia ja luovat nettipöhinää.

Bottauksen avulla on myös mahdollista häiriköidä niin striimaajia kuin näiden katsojiakin, tunkea chatin täyteen roskaa ja jopa kunnolla ahdistella ihan oikealla asialla olevia striimaajia. Pahimmillaan viewbottauksella on pystytty bannaamaan striimaajia. Reilun pelin kerhon jäsenet taas asialla.

Twitchin tavoite on sulkea viewbottaajayritykset, kaapata näiden nettisaitit ja sulkea verkkomaksupalvelut, ehkä myös vaatia korvauksia.

Lisätietoja: On Artificial Viewers, Followers, and Chat Activity

Jukka O. Kauppinen

Muropaketin uusimmat